fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Харчові питання

23/ 01/ 2018
  21 грудня 2017 року набрав чинності Закон України Про безпеку та гігієну кормів № 2264-VIII (надалі – Закон). Експерти Асоціації тривалий час працювали над пропозиціями до відповідного законопроекту. Згідно з Законом, реєстрація готових кормів в Україні буде скасована через 2 роки. Замість цього ми будемо мати реєстрацію кормових добавок, як це існує у Європейському Союзі (надалі – ЄС). Крім того, зареєстровані в ЄС кормові добавки можуть бути зареєстровані в Україні за спрощеною процедурою (стаття 19). Відповідно до спрощеної процедури виробники повинні надати компетентному органу певну кількість публічних документів, перекладених українською мовою. Спрощений порядок державної реєстрації застосовується до кормових добавок, які дозволені до використання іноземними державами або міжнародними організаціями (інтеграційними об’єднаннями держав) відповідно до вимог, що визнані Україною еквівалентними вимогам щодо державної реєстрації кормових добавок, встановленим законодавством України про корми. Рішення щодо еквівалентності приймається компетентним органом, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері ветеринарної медицини, в порядку, визначеному відповідними міжнародними договорами України.

21 грудня 2017 року набрав чинності Закон України “Про безпеку та гігієну кормів” № 2264-VIII (надалі – Закон). Експерти Асоціації тривалий час працювали над пропозиціями до відповідного законопроекту. Згідно з Законом, реєстрація готових кормів в Україні буде скасована через 2 роки. Замість цього ми будемо мати реєстрацію кормових добавок, як це існує у Європейському Союзі (надалі – ЄС).

Крім того, зареєстровані в ЄС кормові добавки можуть бути зареєстровані в Україні за спрощеною процедурою (стаття 19).

Відповідно до спрощеної процедури виробники повинні надати компетентному органу певну кількість публічних документів, перекладених українською мовою. Спрощений порядок державної реєстрації застосовується до кормових добавок, які дозволені до використання іноземними державами або міжнародними організаціями (інтеграційними об’єднаннями держав) відповідно до вимог, що визнані Україною еквівалентними вимогам щодо державної реєстрації кормових добавок, встановленим законодавством України про корми.

Рішення щодо еквівалентності приймається компетентним органом, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері ветеринарної медицини, в порядку, визначеному відповідними міжнародними договорами України.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: