fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Митні питання

01/ 12/ 2023
  Застосування Альтернативних правил походження дозволить значній кількості товарів, вироблених або перероблених в Україні, набути українського преференційного походження для експорту в ЄС. Це, в свою чергу, потенційно збільшить обсяги експорту українських продуктів на європейські ринки. Враховуючи переваги для українського бізнесу, Європейська Бізнес Асоціація вітає запровадження Альтернативних правил походження у відносинах між Україною та ЄС. На думку представників бізнесу, Альтернативні правила є більш гнучкими для компаній-виробників у питаннях набуття преференційного походження на товари (порівняно з чинною редакцією правил). Хоч Альтернативні правила не замінюють чинну редакцію Конвенції Пан-Євро-Мед, відтепер компанії зможуть обирати, який з варіантів правил застосовувати. Експерти Митного комітету Асоціації вели послідовну та активну комунікацію з представниками державних органів щодо актуальності цього питання для бізнесу та адвокували якнайшвидше запровадження цих правил для збільшення експортного потенціалу. Нагадаємо, дещо раніше Україна уже запровадила можливість застосування Альтернативних правил у відносинах із Молдовою, тож наступними кроками буде впровадження цих правил у трьохсторонніх відносинах ЄС-Україна-Молдова, а також із іншими країнами-торговельними партнерами. Асоціація, в свою чергу, продовжить роботу у цьому напрямку. Також, найближчим часом, Митний комітет проведе інформаційний захід щодо нових можливостей, повʼязаних із Альтернативними правилами.

Застосування Альтернативних правил походження дозволить значній кількості товарів, вироблених або перероблених в Україні, набути українського преференційного походження для експорту в ЄС. Це, в свою чергу, потенційно збільшить обсяги експорту українських продуктів на європейські ринки. Враховуючи переваги для українського бізнесу, Європейська Бізнес Асоціація вітає запровадження Альтернативних правил походження у відносинах між Україною та ЄС.

На думку представників бізнесу, Альтернативні правила є більш гнучкими для компаній-виробників у питаннях набуття преференційного походження на товари (порівняно з чинною редакцією правил). Хоч Альтернативні правила не замінюють чинну редакцію Конвенції Пан-Євро-Мед, відтепер компанії зможуть обирати, який з варіантів правил застосовувати.

Експерти Митного комітету Асоціації вели послідовну та активну комунікацію з представниками державних органів щодо актуальності цього питання для бізнесу та адвокували якнайшвидше запровадження цих правил для збільшення експортного потенціалу.

Нагадаємо, дещо раніше Україна уже запровадила можливість застосування Альтернативних правил у відносинах із Молдовою, тож наступними кроками буде впровадження цих правил у трьохсторонніх відносинах ЄС-Україна-Молдова, а також із іншими країнами-торговельними партнерами.

Асоціація, в свою чергу, продовжить роботу у цьому напрямку. Також, найближчим часом, Митний комітет проведе інформаційний захід щодо нових можливостей, повʼязаних із Альтернативними правилами.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: