fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Митні питання

29/ 11/ 2023
  Європейська Бізнес Асоціація підтримує рішення Кабінету Міністрів України залишити до 1 квітня 2024 року можливість ввезення гумдопомоги за звичайними паперовими деклараціями – як альтернативу використанню електронних декларацій та Автоматизованої системи. Нагадуємо, раніше Мінсоцполітики розробило Порядок, який з 1 грудня 2023 року переводить реєстрацію, ввезення та облік гумдопомоги у цифровий режим – із застосуванням Автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги. Представники Асоціації долучалися до засідань робочої групи при Мінсоцполітики з питань удосконалення механізмів ввезення та обліку гуманітарної допомоги. На засіданнях РГ експерти Асоціації відстоювали необхідність відтермінування змін у порядку ввезення гумдопомоги. Волонтери, бізнес та державні контролюючі органи мають спільно узгодити механізми звітування та вимоги щодо інформації, яка підлягає внесенню отримувачами до Автоматизованої системи. Також потрібно більше часу для адаптації чинного законодавства до нового порядку ввезення гумдопомоги. Ми вдячні представникам Мінсоцполітики за врахування зауважень бізнесу та опрацювання коментарів зацікавленої спільноти щодо недосконалостей нового порядку ввезення гумдопомоги. Зокрема, йдеться про актуалізацію повязаних норм Закону щодо визначення товарів, які можуть бути визнані гуманітарною допомогою, узгодження позицій щодо правового регулювання ввезення транспортних засобів як гуманітарної допомоги, тощо. Європейська Бізнес Асоціація і надалі продовжуватиме брати участь у роботі РГ над удосконаленням механізмів ввезення гумдопомоги та наполягати на необхідності оновлення застарілих норм законодавства в цій сфері. Маємо разом забезпечити безперебійне постачання необхідних товарів для ЗСУ та громадян. Звертаємо увагу, що обовязок вести звітність про розподіл та використання гуманітарної допомоги зберігається. Так, у разі ввезення гумдопомоги за паперовою декларацією потрібно до 31 березня 2024 року завантажити до Автоматизованої системи копію паперового звіту.

Європейська Бізнес Асоціація підтримує рішення Кабінету Міністрів України залишити до 1 квітня 2024 року можливість ввезення гумдопомоги за звичайними паперовими деклараціями – як альтернативу використанню електронних декларацій та Автоматизованої системи. Нагадуємо, раніше Мінсоцполітики розробило Порядок, який з 1 грудня 2023 року переводить реєстрацію, ввезення та облік гумдопомоги у цифровий режим – із застосуванням Автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги.

Представники Асоціації долучалися до засідань робочої групи при Мінсоцполітики з питань удосконалення механізмів ввезення та обліку гуманітарної допомоги. На засіданнях РГ експерти Асоціації відстоювали необхідність відтермінування змін у порядку ввезення гумдопомоги. Волонтери, бізнес та державні контролюючі органи мають спільно узгодити механізми звітування та вимоги щодо інформації, яка підлягає внесенню отримувачами до Автоматизованої системи. Також потрібно більше часу для адаптації чинного законодавства до нового порядку ввезення гумдопомоги.

Ми вдячні представникам Мінсоцполітики за врахування зауважень бізнесу та опрацювання коментарів зацікавленої спільноти щодо недосконалостей нового порядку ввезення гумдопомоги. Зокрема, йдеться про актуалізацію пов’язаних норм Закону щодо визначення товарів, які можуть бути визнані гуманітарною допомогою, узгодження позицій щодо правового регулювання ввезення транспортних засобів як гуманітарної допомоги, тощо.

Європейська Бізнес Асоціація і надалі продовжуватиме брати участь у роботі РГ над удосконаленням механізмів ввезення гумдопомоги та наполягати на необхідності оновлення застарілих норм законодавства в цій сфері. Маємо разом забезпечити безперебійне постачання необхідних товарів для ЗСУ та громадян.

Звертаємо увагу, що обов’язок вести звітність про розподіл та використання гуманітарної допомоги зберігається. Так, у разі ввезення гумдопомоги за паперовою декларацією потрібно до 31 березня 2024 року завантажити до Автоматизованої системи копію паперового звіту.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: