fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Відновлення України, Податкові питання

07/ 07/ 2023
  Європейська Бізнес Асоціація вітає прийняття проєкту Закону №7632 щодо звільнення від cплати податку за знищене чи пошкоджене нерухоме майно Комітет Асоціації з питань відновлення України підтримав необхідність прийняття проєкту Закону 7632 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від cплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно. Так, Податковим кодексом України було встановлено правило, згідно з яким податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, обчислюється на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно або на підставі документів, що підтверджують право власності на такий об’єкт. Тобто до державної реєстрації припинення права власності на знищений об’єкт чи державної реєстрації змін до відомостей про такий об’єкт через його пошкодження (зменшення площі тощо) платник податку зобов’язаний сплачувати податок як за звичайних умов господарювання при тому, що об’єкт чи його частина вже не експлуатуються. При цьому в умовах воєнного стану процес такої реєстрації займав на практиці кілька місяців (складення актів огляду уповноваженими органами, будівельна експертиза стану об’єкта, технічна інвентаризація, реєстраційні процедури, не говорячи вже про випадки загибелі уповноважених осіб підприємства чи їх перебування в евакуації), що призводило до надмірної (несправедливої) сплати податку. Відкат, Асоціація просила Голову Верховної Ради України та Голову профільного Парламентського Комітету підтримати прийняття Проєкту Закону 7632, який передбачив усунення несправедливого підходу до вирішення питання зі сплатою податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що було пошкоджено чи знищено під час війни. Тож, Європейська Бізнес Асоціація вдячна народним депутатам та всім залученим органам державної влади за підтримку цієї законодавчої ініціативи. Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Керівника Департаменту комітетів Асоціації.

Європейська Бізнес Асоціація вітає прийняття проєкту Закону №7632 щодо звільнення від cплати податку за знищене чи пошкоджене нерухоме майно

Комітет Асоціації з питань відновлення України підтримав необхідність прийняття проєкту Закону 7632 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від cплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно.

Так, Податковим кодексом України було встановлено правило, згідно з яким податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, обчислюється на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно або на підставі документів, що підтверджують право власності на такий об’єкт. Тобто до державної реєстрації припинення права власності на знищений об’єкт чи державної реєстрації змін до відомостей про такий об’єкт через його пошкодження (зменшення площі тощо) платник податку зобов’язаний сплачувати податок як за звичайних умов господарювання при тому, що об’єкт чи його частина вже не експлуатуються. При цьому в умовах воєнного стану процес такої реєстрації займав на практиці кілька місяців (складення актів огляду уповноваженими органами, будівельна експертиза стану об’єкта, технічна інвентаризація, реєстраційні процедури, не говорячи вже про випадки загибелі уповноважених осіб підприємства чи їх перебування в евакуації), що призводило до надмірної (несправедливої) сплати податку.

Відкат, Асоціація просила Голову Верховної Ради України та Голову профільного Парламентського Комітету підтримати прийняття Проєкту Закону 7632, який передбачив усунення несправедливого підходу до вирішення питання зі сплатою податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що було пошкоджено чи знищено під час війни.

Тож, Європейська Бізнес Асоціація вдячна народним депутатам та всім залученим органам державної влади за підтримку цієї законодавчої ініціативи.

Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Керівника Департаменту комітетів Асоціації.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: