fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Промислова екологія та сталий розвиток

20/ 03/ 2023
  В Україні з’явиться система державного моніторингу довкілля 20 березня 2023 року Верховна Рада України прийняла євроінтеграційний законопроєкт №7327 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державної системи моніторингу довкілля, інформації про стан довкілля (екологічної інформації) та інформаційного забезпечення управління у сфері довкілля». Відповідно до законопроєкту №7327, який набирає чинності через 6 місяців з дня скасуванння/припинення воєнного стану, в Україні буде створено 4-рівневу система моніторингу довкілля, що забезпечуватиме інформаційні потреби управління в галузі охорони навколишнього природного середовища. Учасниками такої системи будуть, зокрема і підприємства, які виконують спостереження за впливом своєї діяльності на стан довкілля. Отриману інформацію вони передаватимуть органам влади в рамках систему моніторингу у спеціальному порядку. Асоціація брала активну участь у доопрацюванні законопроєкту №7327 і дякує за врахування зауважень, зокрема у частині виключення можливості використання даних системи держмоніторингу як розширення підстав для втручання у роботу підприємств та посилення тиску контролюючих органів; уточненню ролі підприємств у системі держмоніторингу довкілля, яка обмежується лише територією, якою вони користуються або на якій розташовані, відповідно до законодавства; визначенням поняття конфіденційної екологічної інформації та способів її отримання. Фактично, законопроєкт приведено у відповідність до чинного законодавства у природоохоронній сфері, сфері нагляду та контролю у сфері господарської діяльності, а також доступу до публічної інформації.

В Україні з’явиться система державного моніторингу довкілля

20 березня 2023 року Верховна Рада України прийняла євроінтеграційний законопроєкт №7327 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державної системи моніторингу довкілля, інформації про стан довкілля (екологічної інформації) та інформаційного забезпечення управління у сфері довкілля».

Відповідно до законопроєкту №7327, який набирає чинності через 6 місяців з дня скасуванння/припинення воєнного стану, в Україні буде створено 4-рівневу система моніторингу довкілля, що забезпечуватиме інформаційні потреби управління в галузі охорони навколишнього природного середовища. Учасниками такої системи будуть, зокрема і підприємства, які виконують спостереження за впливом своєї діяльності на стан довкілля. Отриману інформацію вони передаватимуть органам влади в рамках систему моніторингу у спеціальному порядку.

Асоціація брала активну участь у доопрацюванні законопроєкту №7327 і дякує за врахування зауважень, зокрема у частині виключення можливості використання даних системи держмоніторингу як розширення підстав для втручання у роботу підприємств та посилення тиску контролюючих органів; уточненню ролі підприємств у системі держмоніторингу довкілля, яка обмежується лише територією, якою вони користуються або на якій розташовані, відповідно до законодавства; визначенням поняття конфіденційної екологічної інформації та способів її отримання. Фактично, законопроєкт приведено у відповідність до чинного законодавства у природоохоронній сфері, сфері нагляду та контролю у сфері господарської діяльності, а також доступу до публічної інформації.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: