fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Податкові питання

07/ 09/ 2017
  28 серпня 2017 року Європейська Бізнес Асоціація отримала відповідь від Державної фіскальної служби України на питання, яке турбувало експертів Податкового комітету Асоціації та котре стосувалося ставки податку при виплаті доходів резиденту Ірландії у вигляді винагороди за використання або надання права на використання комп’ютерних програм як об’єкта авторського права. ДФС України надала розгорнуту консультацію із детальними вимогами щодо бенефіціарності отримувача виплати, посиланнями на судову практику та чіткою заключною позицією стосовно піднятого питання. Так, зокрема, було закцентовано увагу на те, що фактичним отримувачем доходу є особа, яка володіє не тільки правом на отримання доходу, але й визначає подальшу економічну долю такого доходу. Крім того, податківці дійшли висновку, що у разі виплати резидентом України платежу резиденту Ірландії (бенефіціарному власнику) за використання або надання права на використання авторських прав на наукові твори (комп’ютерні програми), то така виплата буде подпадать під дію положень пункту 3 статті 12 Конвенції між Урядом України та Урядом Ірландії про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податкових ухилень стосовно податків на доходи та доходи від відчуження майна («… податок, що стягується таким чином, не повинен перевищувати 10 відсотків від загальної суми роялті…»). Ми вдячні експертам ДФС України за професійний підхід у наданні цієї консультації, адже такий інструмент комунікації із бізнес-спільнотою є найбільш ефективним. Сподіваємося на подальшу плідну та конструктивну співпрацю.

28 серпня 2017 року Європейська Бізнес Асоціація отримала відповідь від Державної фіскальної служби України на питання, яке турбувало експертів Податкового комітету Асоціації та котре стосувалося ставки податку при виплаті доходів резиденту Ірландії у вигляді винагороди за використання або надання права на використання комп’ютерних програм як об’єкта авторського права.

ДФС України надала розгорнуту консультацію із детальними вимогами щодо бенефіціарності отримувача виплати, посиланнями на судову практику та чіткою заключною позицією стосовно піднятого питання. Так, зокрема, було закцентовано увагу на те, що фактичним отримувачем доходу є особа, яка володіє не тільки правом на отримання доходу, але й визначає подальшу економічну долю такого доходу. Крім того, податківці дійшли висновку, що у разі виплати резидентом України платежу резиденту Ірландії (бенефіціарному власнику) за використання або надання права на використання авторських прав на наукові твори (комп’ютерні програми), то така виплата буде подпадать під дію положень пункту 3 статті 12 Конвенції між Урядом України та Урядом Ірландії про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податкових ухилень стосовно податків на доходи та доходи від відчуження майна («… податок, що стягується таким чином, не повинен перевищувати 10 відсотків від загальної суми роялті…»).

Ми вдячні експертам ДФС України за професійний підхід у наданні цієї консультації, адже такий інструмент комунікації із бізнес-спільнотою є найбільш ефективним. Сподіваємося на подальшу плідну та конструктивну співпрацю.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: