fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я

29/ 08/ 2016
  Європейська Бізнес Асоціація (Асоціація) впродовж тривалого часу зверталась до органів державної влади з проханням внести зміни до Регламенту Кабінету Міністрів України (КМУ/Уряд), задля спрощення процедури погодження проектів нормативно-правових актів. Зокрема, існувала потреба у скасуванні процедури повторного погодження проекту акту у разі зміни керівника органу, відповідального за його розробку. 17 серпня цього року набрали чинності зміни до Регламенту КМУ, внесені постановою КМУ №501 від 8 серпня 2016 року, якими, серед іншого, передбачено, що у разі зміни керівника заінтересованого органу або органу, який є головним розробником проекту акта, не вимагається його повторне погодження новопризначеним керівником. Важливо зазначити, що попередня редакція відповідного положення Регламенту КМУ призводила до суттєвого подовження процедури прийняття проектів нормативно-правових документів через необхідність повернення проекту акта на повторне погодження. Зокрема, остаточне затвердження деяких проектів актів у сфері охорони здоров’я було значно загальмоване саме за вищезазначеної причини, про що Комітет з охорони здоров’я Асоціації повідомляв Уряд. Асоціація вітає такі нововведення. Cподіваємося, що вони призведуть до оптимізації нормотворчого процесу в рамках діяльності Уряду України. Додатково висловлюємо свою вдячність як компаніям-членам Асоціації, що брали активну участь у цьому процесі, так і представникам Уряду за втіллення цих змін у життя. Юридична довідка 8 серпня 2016 року Кабінетом Міністрів України (КМУ) було прийнято постанову «Про внесення змін до Регламенту Кабінету Міністрів України» №501 (постанова КМУ №501), якою, серед іншого, пункт 2 §40 Регламенту Кабінету Міністрів України (Регламент КМУ) було викладено в новій редакції, а саме: «Зміна керівника заінтересованого органу та/або органу, який є головним розробником проекту акта (крім випадків складення повноважень або відставки Кабінету Міністрів), не потребує повторного погодження проекту акта…». У разі складення повноважень або відставки КМУ проекти актів повертаються головним розробникам для повторного їх внесення (в разі потреби) на розгляд новосформованого КМУ. Постанова КМУ №501 була опублікована в Урядовому кур’єрі 17 серпня 2016 року. Згідно з пунктом 2 постанови КМУ №501 «Ця постанова набирає чинності з дня її опублікування…».

Європейська Бізнес Асоціація (Асоціація) впродовж тривалого часу зверталась до органів державної влади з проханням внести зміни до Регламенту Кабінету Міністрів України (КМУ/Уряд), задля спрощення процедури погодження проектів нормативно-правових актів. Зокрема, існувала потреба у скасуванні процедури повторного погодження проекту акту у разі зміни керівника органу, відповідального за його розробку.

17 серпня цього року набрали чинності зміни до Регламенту КМУ, внесені постановою КМУ №501 від 8 серпня 2016 року, якими, серед іншого, передбачено, що у разі зміни керівника заінтересованого органу або органу, який є головним розробником проекту акта, не вимагається його повторне погодження новопризначеним керівником.

Важливо зазначити, що попередня редакція відповідного положення Регламенту КМУ призводила до суттєвого подовження процедури прийняття проектів нормативно-правових документів через необхідність повернення проекту акта на повторне погодження.

Зокрема, остаточне затвердження деяких проектів актів у сфері охорони здоров’я було значно загальмоване саме за вищезазначеної причини, про що Комітет з охорони здоров’я Асоціації повідомляв Уряд.

Асоціація вітає такі нововведення. Cподіваємося, що вони призведуть до оптимізації нормотворчого процесу в рамках діяльності Уряду України. Додатково висловлюємо свою вдячність як компаніям-членам Асоціації, що брали активну участь у цьому процесі, так і представникам Уряду за втіллення цих змін у життя.

Юридична довідка

8 серпня 2016 року Кабінетом Міністрів України (КМУ) було прийнято постанову «Про внесення змін до Регламенту Кабінету Міністрів України» №501 (постанова КМУ №501), якою, серед іншого, пункт 2 §40 Регламенту Кабінету Міністрів України (Регламент КМУ) було викладено в новій редакції, а саме: «Зміна керівника заінтересованого органу та/або органу, який є головним розробником проекту акта (крім випадків складення повноважень або відставки Кабінету Міністрів), не потребує повторного погодження проекту акта…».

У разі складення повноважень або відставки КМУ проекти актів повертаються головним розробникам для повторного їх внесення (в разі потреби) на розгляд новосформованого КМУ.

Постанова КМУ №501 була опублікована в Урядовому кур’єрі 17 серпня 2016 року. Згідно з пунктом 2 постанови КМУ №501 «Ця постанова набирає чинності з дня її опублікування…».

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: