fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

20/ 04/ 2015
  Внесено зміни до Технічного регламенту радіообладнання і телекомунікаційного обладнання Завдяки зусиллям Комітету побутової електротехніки Європейської Бізнес Асоціації Кабінет Міністрів України прийняв Постанову «Про внесення змін до пункту 16 Технічного регламенту радіообладнання і телекомунікаційного кінцевого (термінального) обладнання» №181 від 8 квітня 2015 року (Постанова №181), якою привів Технічний регламент у відповідність до норм Закону України «Про радіочастотний ресурс України» №1770-III від 1 червня 2000 року та усунув існуючі неузгодженості. Передумови: 9 квітня 2014 року було прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру» №1193-VII (Закон №1193-VII), який передбачив скасування дозволу на ввезення з-за кордону радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв (РЕЗ та ВП) та заміну Реєстру РЕЗ та ВП, що можуть застосовуватись на території України в смугах радіочастот загального користування, на Реєстр РЕЗ та ВП, заборонених до застосування та ввезення на територію України. У той же час, пункт 16 Технічного регламенту все ще містив посилання на необхідність внесення радіообладнання до Реєстру РЕЗ та ВП, що можуть застосовуватись на території України в смугах радіочастот загального користування, та отримання дозволу. Комітет побутової електротехніки Асоціації активно підтримував необхідність приведення Технічного регламенту у відповідність до норм Закону №1193-VII та усунення положень, які передбачали додаткове фінансове чи адміністративне навантаження на представників бізнесу в цілому. Додатково експерти Комітету пропонували внести зміни до пункту 17 Технічного регламенту та передбачити можливість надавати споживачеві так звану «неформальну заяву» щодо відповідності обладнання вимогам Технічного регламенту замість подання декларації про відповідність з кожним зразком обладнання. На жаль, дана ініціатива не була реалізована в рамках Постанови №181. Разом з тим, ми вітаємо прийняття Постанови №181 в цілому і дякуємо всім членам Асоціації, хто підтримував наші зусилля, які призвели до цього успіху. З іншого боку, ми будемо продовжувати нашу роботу, спрямовану на створення сприятливих умов для ведення бізнесу в сфері користування радіочастотним ресурсом в Україні.

Внесено зміни до Технічного регламенту радіообладнання і телекомунікаційного обладнання

Завдяки зусиллям Комітету побутової електротехніки Європейської Бізнес Асоціації Кабінет Міністрів України прийняв Постанову «Про внесення змін до пункту 16 Технічного регламенту радіообладнання і телекомунікаційного кінцевого (термінального) обладнання» №181 від 8 квітня 2015 року (Постанова №181), якою привів Технічний регламент у відповідність до норм Закону України «Про радіочастотний ресурс України» №1770-III від 1 червня 2000 року та усунув існуючі неузгодженості.

Передумови: 9 квітня 2014 року було прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру» №1193-VII (Закон №1193-VII), який передбачив скасування дозволу на ввезення з-за кордону радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв (РЕЗ та ВП) та заміну Реєстру РЕЗ та ВП, що можуть застосовуватись на території України в смугах радіочастот загального користування, на Реєстр РЕЗ та ВП, заборонених до застосування та ввезення на територію України. У той же час, пункт 16 Технічного регламенту все ще містив посилання на необхідність внесення радіообладнання до Реєстру РЕЗ та ВП, що можуть застосовуватись на території України в смугах радіочастот загального користування, та отримання дозволу.

Комітет побутової електротехніки Асоціації активно підтримував необхідність приведення Технічного регламенту у відповідність до норм Закону №1193-VII та усунення положень, які передбачали додаткове фінансове чи адміністративне навантаження на представників бізнесу в цілому. Додатково експерти Комітету пропонували внести зміни до пункту 17 Технічного регламенту та передбачити можливість надавати споживачеві так звану «неформальну заяву» щодо відповідності обладнання вимогам Технічного регламенту замість подання декларації про відповідність з кожним зразком обладнання. На жаль, дана ініціатива не була реалізована в рамках Постанови №181.

Разом з тим, ми вітаємо прийняття Постанови №181 в цілому і дякуємо всім членам Асоціації, хто підтримував наші зусилля, які призвели до цього успіху. З іншого боку, ми будемо продовжувати нашу роботу, спрямовану на створення сприятливих умов для ведення бізнесу в сфері користування радіочастотним ресурсом в Україні.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: