fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Роздрібна торгівля

14/ 01/ 2015
  Серед ряду змін до законодавства, запропонованих нещодавно прийнятим Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» №71-VIII (Закон №71-VIII), ЄБА хоче звернути увагу на те, що Законом №71-VIII передбачено, що платники податків, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування (крім платників єдиного податку 1 групи, а також 2 і 3 груп (фізичні особи-підприємці), якщо вони здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів у дрібнороздрібній торговельній мережі через засоби пересувної мережі), зобов’язані використовувати касові апарати. Європейська Бізнес Асоціація вітає такі зміни, адже вони сприятимуть детінізації економіки і повністю відповідають європейській практиці.  Передумови: Компанії-члени Асоціації не один рік підкреслювали значення і важливість для економіки України запровадження обов’язкового використання у господарській діяльності реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для всього (в тому числі, і малого) бізнесу. Це питання є важливим з огляду на те, що суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, нерідко стають учасниками тіньових схем ввезення та реалізації контрабандної та контрафактної продукції на території України. Серед інших негативних наслідків, це сприяє, зокрема, підвищенню попиту на внутрішньому ринку країни на нелегально ввезені товари. Представники бізнес-спільноти переконані, що важливою складовою державного регулювання на всіх рівнях є забезпечення шляхом закріплення в рамках правового поля однакового та справедливого підходу до контролю за діяльністю усіх суб’єктів господарювання. Асоціація неодноразово зверталася з листами щодо цього питання до Кабінету Міністрів України, народних депутатів, а фахівці Асоціації брали участь у засіданні Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики, де також озвучували важливість обов’язкового застосування РРО усіма гравцями ринку. Як наслідок, такі зміни були відображені у тексті Закону №71-VIII, відповідно до Прикінцевих положень якого, платники єдиного податку 3 групи зобов’язані використовувати РРО вже з 1 липня 2015 року, а платники єдиного податку 2 групи – з 1 січня 2016 року. Ми дякуємо всім членам Асоціації і органам державної влади, які долучилися та підтримували наші зусилля, направлені на вирішення даного питання. У той же час, Асоціація продовжить роботу, спрямовану на створення сприятливого бізнес-клімату в Україні.

Серед ряду змін до законодавства, запропонованих нещодавно прийнятим Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» №71-VIII (Закон №71-VIII), ЄБА хоче звернути увагу на те, що Законом №71-VIII передбачено, що платники податків, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування (крім платників єдиного податку 1 групи, а також 2 і 3 груп (фізичні особи-підприємці), якщо вони здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів у дрібнороздрібній торговельній мережі через засоби пересувної мережі), зобов’язані використовувати касові апарати. Європейська Бізнес Асоціація вітає такі зміни, адже вони сприятимуть детінізації економіки і повністю відповідають європейській практиці. 

Передумови: Компанії-члени Асоціації не один рік підкреслювали значення і важливість для економіки України запровадження обов’язкового використання у господарській діяльності реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для всього (в тому числі, і малого) бізнесу. Це питання є важливим з огляду на те, що суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, нерідко стають учасниками тіньових схем ввезення та реалізації контрабандної та контрафактної продукції на території України. Серед інших негативних наслідків, це сприяє, зокрема, підвищенню попиту на внутрішньому ринку країни на нелегально ввезені товари.

Представники бізнес-спільноти переконані, що важливою складовою державного регулювання на всіх рівнях є забезпечення шляхом закріплення в рамках правового поля однакового та справедливого підходу до контролю за діяльністю усіх суб’єктів господарювання. Асоціація неодноразово зверталася з листами щодо цього питання до Кабінету Міністрів України, народних депутатів, а фахівці Асоціації брали участь у засіданні Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики, де також озвучували важливість обов’язкового застосування РРО усіма гравцями ринку. Як наслідок, такі зміни були відображені у тексті Закону №71-VIII, відповідно до Прикінцевих положень якого, платники єдиного податку 3 групи зобов’язані використовувати РРО вже з 1 липня 2015 року, а платники єдиного податку 2 групи – з 1 січня 2016 року.

Ми дякуємо всім членам Асоціації і органам державної влади, які долучилися та підтримували наші зусилля, направлені на вирішення даного питання. У той же час, Асоціація продовжить роботу, спрямовану на створення сприятливого бізнес-клімату в Україні.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: