fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Електронні платежі

29/ 09/ 2014
  Завдяки зусиллям Комітету з електронних платежів Європейської Бізнес Асоціації обмежень щодо реєстрації платіжних систем у зв’язку з прийняттям Закону України «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України» №1636-VII від 12 серпня 2014 року не буде. Передумови: Відповідний проект Закону №4032а від 6 червня 2014 року містив положення, згідно з якими планувалося заборонити реєстрацію міжнародної платіжної системи, якщо її платіжна організація, зокрема, має укладені договори про участь у власній платіжній системі з банками, які розташовані та/або здійснюють діяльність на тимчасово окупованій території, або встановила кореспондентські відносини з банками, які розташовані та/або здійснюють діяльність на тимчасово окупованій території. У своїх зверненнях до органів державної влади (як письмових, так і озвучених під час зустрічей) Комітет з електронних платежів Асоціації підкреслював, що реалізація цього положення буде проблематичною, оскільки проконтролювати вказані дії на території вільної економічної зони «Криму» на практиці дуже складно. Зокрема, прослідкувати, чи використовується обладнання для прийому оплати, наприклад, платіжною карткою на цій території фактично неможливо. Також, банки, які мають відділення на окупованої території (а це наразі не українські банки), не зобов’язані повідомляти про відповідні операції міжнародні платіжні системи, а останні, в свою чергу, не мають дієвих технологічних механізмів контролю. Асоціація рада повідомити, що відповідні проблемні положення не були включені до фінальної версії Закону, яка передбачає, що електронні платіжні засоби, емітовані внутрішньодержавною платіжною системою або міжнародними платіжними системами, можуть використовуватися на території вільної економічної зони «Крим». Ми дякуємо всім членам Асоціації, які долучилися та підтримували наші зусилля, направлені на вирішення даного питання. У той же час, Асоціація продовжить роботу, спрямовану на створення сприятливого бізнес-клімату в Україні.

Завдяки зусиллям Комітету з електронних платежів Європейської Бізнес Асоціації обмежень щодо реєстрації платіжних систем у зв’язку з прийняттям Закону України «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України» №1636-VII від 12 серпня 2014 року не буде.

Передумови: Відповідний проект Закону №4032а від 6 червня 2014 року містив положення, згідно з якими планувалося заборонити реєстрацію міжнародної платіжної системи, якщо її платіжна організація, зокрема, має укладені договори про участь у власній платіжній системі з банками, які розташовані та/або здійснюють діяльність на тимчасово окупованій території, або встановила кореспондентські відносини з банками, які розташовані та/або здійснюють діяльність на тимчасово окупованій території.

У своїх зверненнях до органів державної влади (як письмових, так і озвучених під час зустрічей) Комітет з електронних платежів Асоціації підкреслював, що реалізація цього положення буде проблематичною, оскільки проконтролювати вказані дії на території вільної економічної зони «Криму» на практиці дуже складно. Зокрема, прослідкувати, чи використовується обладнання для прийому оплати, наприклад, платіжною карткою на цій території фактично неможливо. Також, банки, які мають відділення на окупованої території (а це наразі не українські банки), не зобов’язані повідомляти про відповідні операції міжнародні платіжні системи, а останні, в свою чергу, не мають дієвих технологічних механізмів контролю.

Асоціація рада повідомити, що відповідні проблемні положення не були включені до фінальної версії Закону, яка передбачає, що електронні платіжні засоби, емітовані внутрішньодержавною платіжною системою або міжнародними платіжними системами, можуть використовуватися на території вільної економічної зони «Крим».

Ми дякуємо всім членам Асоціації, які долучилися та підтримували наші зусилля, направлені на вирішення даного питання. У той же час, Асоціація продовжить роботу, спрямовану на створення сприятливого бізнес-клімату в Україні.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: