fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

01/ 07/ 2014
  Завдяки зусиллям Комітету побутової електротехніки Європейської Бізнес Асоціації (надалі – Комітет і Асоціація відповідно) Кабінет Міністрів України (надалі – КМУ) прийняв та нарешті опублікував Постанову КМУ «Про внесення змін до Планів заходів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження технічних регламентів щодо енергетичного маркування» №702 від 7 серпня 2013 року» №210 від 25 червня 2014 року (надалі – Постанова КМУ №210). Передумови: Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження технічних регламентів щодо енергетичного маркування» №702 від 7 серпня 2013 року (надалі – Постанова КМУ №702) передбачала здійснення державного ринкового нагляду за відповідністю енергоспоживчих продуктів, побутових електричних холодильників, побутових пральних машин вимогам технічних регламентів, затверджених Постановою КМУ №702, починаючи з 1 липня 2014 року. Водночас сама Постанова КМУ №702 потребує суттєвого доопрацювання. Крім того, для її ефективного застосування необхідно прийняти ряд національних стандартів та розробити методологічні рекомендації. У зв’язку з цим, Комітет Асоціації активно відстоював ідею відтермінування дати початку застосування обов’язкового державного ринкового нагляду за відповідністю продукції вимогам технічних регламентів з 1 липня 2014 року до 1 липня 2015 року. В результаті Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (надалі – Міністерство) врахувало пропозицію Асоціації та розробило проект Постанови, який передбачив внесення змін до Планів заходів із застосування технічних регламентів, затверджених Постановою КМУ №702, та перенесення на один рік строку здійснення обов’язкового державного ринкового контролю. 25 червня ц.р. зазначений проект Постанови був нарешті прийнятий на засіданні Уряду України. Ми висловлюємо подяку керівництву Міністерства та КМУ в цілому за ефективну та конструктивну співпрацю у вирішенні цього важливого для ринку побутової електротехніки питання та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю! Також дякуємо всім членам Асоціації, хто долучився та підтримав наші зусилля, спрямовані на вирішення даної дилеми. Ми будемо продовжувати нашу роботу з метою остаточного вирішення всіх спірних питань у сфері енергетичного маркування.

Завдяки зусиллям Комітету побутової електротехніки Європейської Бізнес Асоціації (надалі – Комітет і Асоціація відповідно) Кабінет Міністрів України (надалі – КМУ) прийняв та нарешті опублікував Постанову КМУ «Про внесення змін до Планів заходів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження технічних регламентів щодо енергетичного маркування» №702 від 7 серпня 2013 року» №210 від 25 червня 2014 року (надалі – Постанова КМУ №210).

Передумови: Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження технічних регламентів щодо енергетичного маркування» №702 від 7 серпня 2013 року (надалі – Постанова КМУ №702) передбачала здійснення державного ринкового нагляду за відповідністю енергоспоживчих продуктів, побутових електричних холодильників, побутових пральних машин вимогам технічних регламентів, затверджених Постановою КМУ №702, починаючи з 1 липня 2014 року. Водночас сама Постанова КМУ №702 потребує суттєвого доопрацювання. Крім того, для її ефективного застосування необхідно прийняти ряд національних стандартів та розробити методологічні рекомендації. У зв’язку з цим, Комітет Асоціації активно відстоював ідею відтермінування дати початку застосування обов’язкового державного ринкового нагляду за відповідністю продукції вимогам технічних регламентів з 1 липня 2014 року до 1 липня 2015 року.

В результаті Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (надалі – Міністерство) врахувало пропозицію Асоціації та розробило проект Постанови, який передбачив внесення змін до Планів заходів із застосування технічних регламентів, затверджених Постановою КМУ №702, та перенесення на один рік строку здійснення обов’язкового державного ринкового контролю. 25 червня ц.р. зазначений проект Постанови був нарешті прийнятий на засіданні Уряду України.

Ми висловлюємо подяку керівництву Міністерства та КМУ в цілому за ефективну та конструктивну співпрацю у вирішенні цього важливого для ринку побутової електротехніки питання та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!

Також дякуємо всім членам Асоціації, хто долучився та підтримав наші зусилля, спрямовані на вирішення даної дилеми. Ми будемо продовжувати нашу роботу з метою остаточного вирішення всіх спірних питань у сфері енергетичного маркування.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: