fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Молочні питання

30/ 10/ 2013
  У результаті діяльності Європейської Бізнес Асоціації (надалі - Асоціація) Міністерство охорони здоров’я України (надалі – МОЗ України) врахувало зауваження Асоціації до проекту Наказу «Про затвердження Гігієнічних вимог до продуктів дитячого харчування, параметрів безпечності та окремих показників їх якості». Передумови: 16 липня 2013 року на офіційному сайті МОЗ України був опублікований для громадського обговорення проект Наказу «Про затвердження Гігієнічних вимог до продуктів дитячого харчування, параметрів безпечності та окремих показників їх якості» (надалі – проект Наказу). Після ознайомлення із текстом проекту Наказу представники компаній-членів Асоціації – виробники дитячого харчування висловили стурбованість щодо певних гігієнічних вимог, які пропонувалися до затвердження. Як наслідок, Асоціація підготувала низку відповідних зауважень та коментарів до проекту Наказу, які були подані на розгляд МОЗ України, а також до Інституту педіатрії, акушерства та гінекології НАМН України. У початковій редакції проект Наказу дозволяв неоднозначне тлумачення його вимог посадовими особами МОЗ України, з одного боку, та представниками бізнесу - з іншого. Крім цього, проект Наказу встановлював порядок та спосіб розповсюдження реклами продукції дитячого харчування, що виходило за межі повноважень МОЗ України, посилався на вже анульовані Директиви ЄС (а саме: Директиву Ради 92/52/ЄЕС, Директиви Комісії 96/8/ЄC, 1999/21/ЄC, 2006/125/ЄC та 2006/141/ЄC, Директиву 2009/39/ЄС Європейського Парламенту та Ради, а також Регламенти Комісії (ЄC) № 41/2009 та (ЄC) № 953/2009), а також вводив терміни, які суперечили визначенням, закріпленим у Законі України «Про дитяче харчування» №142-V від 14 вересня 2006 року, та ін. Асоціація підготувала відповідного листа до МОЗ України з детальним переліком усіх вищезгаданих проблемних питань і пропозиціями щодо їх вирішення та висловила прохання доопрацювати проект Наказу з урахуванням висловлених зауважень. Після обговорень з представниками МОЗ України, врахувавши пропозиції Асоціації, проект Наказу був приведений у відповідність до європейських вимог. Наразі Наказ МОЗ України №696 від 6 серпня 2013 року «Про затвердження Гігієнічних вимог до продуктів дитячого харчування, параметрів безпечності та окремих показників їх якості», який зареєстровано Міністерством юстиції України за №1380/23912 від 13 серпня 2013 року, розміщено на офіційному сайті Верховної Ради України. Асоціація, яка завжди підтримувала і підтримує прагнення та ініціативи органів державної влади забезпечити захист життя та здоров’я споживачів, висловлює вдячність МОЗ України за конструктивну співпрацю і сподівається на її продовження у майбутньому.

У результаті діяльності Європейської Бізнес Асоціації (надалі – Асоціація) Міністерство охорони здоров’я України (надалі – МОЗ України) врахувало зауваження Асоціації до проекту Наказу «Про затвердження Гігієнічних вимог до продуктів дитячого харчування, параметрів безпечності та окремих показників їх якості».

Передумови: 16 липня 2013 року на офіційному сайті МОЗ України був опублікований для громадського обговорення проект Наказу «Про затвердження Гігієнічних вимог до продуктів дитячого харчування, параметрів безпечності та окремих показників їх якості» (надалі – проект Наказу). Після ознайомлення із текстом проекту Наказу представники компаній-членів Асоціації – виробники дитячого харчування висловили стурбованість щодо певних гігієнічних вимог, які пропонувалися до затвердження. Як наслідок, Асоціація підготувала низку відповідних зауважень та коментарів до проекту Наказу, які були подані на розгляд МОЗ України, а також до Інституту педіатрії, акушерства та гінекології НАМН України.

У початковій редакції проект Наказу дозволяв неоднозначне тлумачення його вимог посадовими особами МОЗ України, з одного боку, та представниками бізнесу – з іншого. Крім цього, проект Наказу встановлював порядок та спосіб розповсюдження реклами продукції дитячого харчування, що виходило за межі повноважень МОЗ України, посилався на вже анульовані Директиви ЄС (а саме: Директиву Ради 92/52/ЄЕС, Директиви Комісії 96/8/ЄC, 1999/21/ЄC, 2006/125/ЄC та 2006/141/ЄC, Директиву 2009/39/ЄС Європейського Парламенту та Ради, а також Регламенти Комісії (ЄC) № 41/2009 та (ЄC) № 953/2009), а також вводив терміни, які суперечили визначенням, закріпленим у Законі України «Про дитяче харчування» №142-V від 14 вересня 2006 року, та ін. Асоціація підготувала відповідного листа до МОЗ України з детальним переліком усіх вищезгаданих проблемних питань і пропозиціями щодо їх вирішення та висловила прохання доопрацювати проект Наказу з урахуванням висловлених зауважень. Після обговорень з представниками МОЗ України, врахувавши пропозиції Асоціації, проект Наказу був приведений у відповідність до європейських вимог. Наразі Наказ МОЗ України №696 від 6 серпня 2013 року «Про затвердження Гігієнічних вимог до продуктів дитячого харчування, параметрів безпечності та окремих показників їх якості», який зареєстровано Міністерством юстиції України за №1380/23912 від 13 серпня 2013 року, розміщено на офіційному сайті Верховної Ради України.

Асоціація, яка завжди підтримувала і підтримує прагнення та ініціативи органів державної влади забезпечити захист життя та здоров’я споживачів, висловлює вдячність МОЗ України за конструктивну співпрацю і сподівається на її продовження у майбутньому.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: