fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Агрохімія

17/ 11/ 2022
  Верховна Рада удосконалила законодавство у сфері ЗЗР Агрохімічний комітет Європейської Бізнес Асоціації вітає прийняття Верховною Радою законопроєкту №4558. Майже два роки агроспільнота чекала на такі необхідні зміни, а експерти Асоціації протягом цього часу долучались до розробки цього законопроєкту. Цим документом удосконалюється державне законодавство у сфері використання пестицидів та агрохімікатів, а також передбачається низка заходів для вирішення проблем, які накопичились за останні роки. Так, будуть впроваджені європейські вимоги до пакування та маркування ЗЗР, створений електронний реєстр пестицидів і добрив, вводиться заборона на ввіз ЗЗР для власного користування, а також повноваження інспекторів вилучати, утилізувати, знищувати та знешкоджувати фальсифіковані пестициди і добрива, а також чітко встановлені повноваження органів державної влади. Ми вдячні Верховній Раді за підтримку реформи державного регулювання сфери ЗЗР, що наближає законодавство України до стандартів ЄС, а також сприяє збільшенню врожайності українських аграріїв навіть в умовах зменшення посівних площ через війну.

Верховна Рада удосконалила законодавство у сфері ЗЗР

Агрохімічний комітет Європейської Бізнес Асоціації вітає прийняття Верховною Радою законопроєкту №4558. Майже два роки агроспільнота чекала на такі необхідні зміни, а експерти Асоціації протягом цього часу долучались до розробки цього законопроєкту.

Цим документом удосконалюється державне законодавство у сфері використання пестицидів та агрохімікатів, а також передбачається низка заходів для вирішення проблем, які накопичились за останні роки. Так, будуть впроваджені європейські вимоги до пакування та маркування ЗЗР, створений електронний реєстр пестицидів і добрив, вводиться заборона на ввіз ЗЗР для власного користування, а також повноваження інспекторів вилучати, утилізувати, знищувати та знешкоджувати фальсифіковані пестициди і добрива, а також чітко встановлені повноваження органів державної влади.

Ми вдячні Верховній Раді за підтримку реформи державного регулювання сфери ЗЗР, що наближає законодавство України до стандартів ЄС, а також сприяє збільшенню врожайності українських аграріїв навіть в умовах зменшення посівних площ через війну.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: