fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Митні питання

11/ 05/ 2012
  Нова версія Митного кодексу, яка вступить в законну силу з 1 червня 2012 року, надасть представникам бізнесу право умовного часткового звільнення від оподаткування митними платежами товарів у режимі тимчасового ввезення. Попередня версія Митного кодексу була неповністю гармонізована з Конвенцією про тимчасове ввезення, до якої Україна приєдналася 24 березня 2004 року, в частині оподаткування товарів у режимі тимчасового ввезення. Зокрема, в попередньому Митному кодексі був визначений перелік товарів, для яких надавався дозвіл на тимчасове ввезення з умовним повним звільненням від оподаткування. Слід відзначити, що раніше тимчасове ввезення товарів, не зазначених у статті 206, оподатковувалося так само, як при ввезенні для вільного використання в митному режимі імпорту. Така ситуація створювала значні незручності з точки зору оподаткування для представників бізнесу. У звязку з цим позиція Європейської Бізнес Асоціації полягала в необхідності фіксації на законодавчому рівні можливості часткового звільнення від оподаткування товарів, які тимчасово ввозяться в Україну і не підпадають під умовне повне звільнення від оподаткування. Існування такої процедури дозволило б сплачувати тільки певну частку податків, які підлягали б сплаті в режимі імпорту, за певний період тимчасового ввезення. Наразі, у новій редакції Митного кодексу чітко передбачене окреме положення стосовно вищезазначеної проблеми, а саме стаття 106, яка має назву «Товари, що можуть поміщуватися у митний режим тимчасового ввезення з умовним частковим звільненням від оподаткування митними платежами». Відтепер, дане положення встановлює умови встановлення режиму часткового звільнення від сплати митних платежів, а саме розміри ставок митних платежів, порядок їх розрахунку та терміни сплати тощо.

Нова версія Митного кодексу, яка вступить в законну силу з 1 червня 2012 року, надасть представникам бізнесу право умовного часткового звільнення від оподаткування митними платежами товарів у режимі тимчасового ввезення.

Попередня версія Митного кодексу була неповністю гармонізована з Конвенцією про тимчасове ввезення, до якої Україна приєдналася 24 березня 2004 року, в частині оподаткування товарів у режимі тимчасового ввезення.

Зокрема, в попередньому Митному кодексі був визначений перелік товарів, для яких надавався дозвіл на тимчасове ввезення з умовним повним звільненням від оподаткування. Слід відзначити, що раніше тимчасове ввезення товарів, не зазначених у статті 206, оподатковувалося так само, як при ввезенні для вільного використання в митному режимі імпорту. Така ситуація створювала значні незручності з точки зору оподаткування для представників бізнесу.

У зв’язку з цим позиція Європейської Бізнес Асоціації полягала в необхідності фіксації на законодавчому рівні можливості часткового звільнення від оподаткування товарів, які тимчасово ввозяться в Україну і не підпадають під умовне повне звільнення від оподаткування. Існування такої процедури дозволило б сплачувати тільки певну частку податків, які підлягали б сплаті в режимі імпорту, за певний період тимчасового ввезення.

Наразі, у новій редакції Митного кодексу чітко передбачене окреме положення стосовно вищезазначеної проблеми, а саме стаття 106, яка має назву «Товари, що можуть поміщуватися у митний режим тимчасового ввезення з умовним частковим звільненням від оподаткування митними платежами». Відтепер, дане положення встановлює умови встановлення режиму часткового звільнення від сплати митних платежів, а саме розміри ставок митних платежів, порядок їх розрахунку та терміни сплати тощо.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: