fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Митні питання

25/ 04/ 2012
  Нещодавно прийнятий Митний Кодекс України відображає пропозиції ЄБА в частині захисту прав інтелектуальної власності під час митного оформлення товарів. Як результат, застави на пунктах пропуску через митний кордон скасовано. 19 квітня 2012 року Президент підписав нову версію Митного Кодексу України, в якій були враховані пропозиції Європейської Бізнес Асоціації стосовно захисту прав інтелектуальної власності. Попередня версія Митного Кодексу встановлювала систему гарантійних виплат (застав) для включення обєктів інтелектуальної власності до спеціального реєстру обєктів інтелектуальної власності на пунктах митного контролю. Відповідна застава була спрямована на забезпечення компенсації витрат митним органам та власникам тимчасових складів з метою призупинення митного оформлення товарів та для зберігання товарів. Такий механізм виявився неефективним та досить обтяжливим для представників бізнесу, оскільки їм доводилося сплачувати встановлену суму окремо для кожної торгової марки, яка включена до реєстру для забезпечення компенсації витрат. Європейська Бізнес Асоціація включила питання такої застави до порядку денного. Це питання неодноразово обговорювалося на різноманітних зустрічах з Державною Митною Службою України, а також іншими представниками влади. Крім того, проблема гарантійних виплат була висвітлена в Звіті ЄБА «Через перешкоди до успішного бізнесу» (2009) та в низці листів-звернень ЄБА. Скасування застави та інших еквівалентних виплат в новій редакції Митного Кодексу є дуже важливим кроком для розвитку захисту прав інтелектуальної власності під час митного оформлення товарів. Асоціація буде надалі моніторити подальше додержання відповідних положень на практиці.

Нещодавно прийнятий Митний Кодекс України відображає пропозиції ЄБА в частині захисту прав інтелектуальної власності під час митного оформлення товарів. Як результат, застави на пунктах пропуску через митний кордон скасовано.

19 квітня 2012 року Президент підписав нову версію Митного Кодексу України, в якій були враховані пропозиції Європейської Бізнес Асоціації стосовно захисту прав інтелектуальної власності.

Попередня версія Митного Кодексу встановлювала систему гарантійних виплат (застав) для включення об’єктів інтелектуальної власності до спеціального реєстру об’єктів інтелектуальної власності на пунктах митного контролю. Відповідна застава була спрямована на забезпечення компенсації витрат митним органам та власникам тимчасових складів з метою призупинення митного оформлення товарів та для зберігання товарів. Такий механізм виявився неефективним та досить обтяжливим для представників бізнесу, оскільки їм доводилося сплачувати встановлену суму окремо для кожної торгової марки, яка включена до реєстру для забезпечення компенсації витрат.

Європейська Бізнес Асоціація включила питання такої застави до порядку денного. Це питання неодноразово обговорювалося на різноманітних зустрічах з Державною Митною Службою України, а також іншими представниками влади. Крім того, проблема гарантійних виплат була висвітлена в Звіті ЄБА «Через перешкоди до успішного бізнесу» (2009) та в низці листів-звернень ЄБА.

Скасування застави та інших еквівалентних виплат в новій редакції Митного Кодексу є дуже важливим кроком для розвитку захисту прав інтелектуальної власності під час митного оформлення товарів. Асоціація буде надалі моніторити подальше додержання відповідних положень на практиці.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: