fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я, Медичні вироби

09/ 12/ 2021
  Подвійні вимоги щодо регулювання дезінфекційних засобів та біоцидів було виключено з оновленого проєкту закону «Про хімічну безпеку та управління хімічною продукцією» 1 грудня цього року на сайті Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України було опубліковано оновлену версію проєкту закону «Про хімічну безпеку та управління хімічною продукцією», з якої було виключено норми щодо поширення цього закону на регулювання сфери дезінфекційних засобів та біоцидів, в тому числі частина з яких є медичними виробами. Нагадаємо, що у 2020 році було розроблено першу версію проєкту закону «Про хімічну безпеку», в якій пропонувалося ввести регулювання та ще один реєстр для дезінфекційних засобів та біоцидів. Це б вводило подвійне регулювання, оскільки ця сфера вже давно регулюється, окрім законів України та Наказів Міністерства охорони здоров’я України, й Порядком реєстрації дезінфекційних засобів та Технічними регламентами для медичних виробів. Асоціація дякує розробниками проекту за розуміння ризиків, які могли б виникнути у цій сфері та за внесення відповідних змін в оновлену версію проекту закону.

Подвійні вимоги щодо регулювання дезінфекційних засобів та біоцидів було виключено з оновленого проєкту закону «Про хімічну безпеку та управління хімічною продукцією»

1 грудня цього року на сайті Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України було опубліковано оновлену версію проєкту закону «Про хімічну безпеку та управління хімічною продукцією», з якої було виключено норми щодо поширення цього закону на регулювання сфери дезінфекційних засобів та біоцидів, в тому числі частина з яких є медичними виробами. Нагадаємо, що у 2020 році було розроблено першу версію проєкту закону «Про хімічну безпеку», в якій пропонувалося ввести регулювання та ще один реєстр для дезінфекційних засобів та біоцидів. Це б вводило подвійне регулювання, оскільки ця сфера вже давно регулюється, окрім законів України та Наказів Міністерства охорони здоров’я України, й Порядком реєстрації дезінфекційних засобів та Технічними регламентами для медичних виробів.

Асоціація дякує розробниками проекту за розуміння ризиків, які могли б виникнути у цій сфері та за внесення відповідних змін в оновлену версію проекту закону.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: