fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я

01/ 11/ 2021
  Європейська Бізнес Асоціація вітає прийняття Кабінетом Міністрів України постанови, якою розширений статус Державного підприємства «Медичні закупівлі України» як централізованої закупівельної організації. Постановою КМУ «Деякі питання реалізації експериментального проекту стосовно діяльності централізованої закупівельної організації у сфері охорони здоров’я» №1093 від 11 жовтня 2021 року, наразі в рамках «пілотного проєкту» до 1 квітня 2022 року, ДП МЗУ як ЦЗО надано можливість проводити закупівлі лікарських засобів та медичних виробів для закладів охорони здоров’я, які уклали договір з Національною службою здоровя України про медичне обслуговування за програмою медичних гарантій, та структурних підрозділів з питань охорони здоровя обласних та Київської міської державних адміністрацій. Механізм ЦЗО надає можливість об’єднання замовлень на медичну продукцію, у тому числі ліків за однією і тією ж міжнародною непатентованою назвою від різних замовників, найбільшою перевагою чого є отримання оптимальних умов закупівлі від постачальників та потенційне зменшення ціни. На переконання експертів Асоціації, такий підхід є оптимальним, враховуючи подальші плани з розширення кількості медичної продукції, яка буде закуповуватись не в рамках централізованих закупівель за номенклатурами МОЗ України, а в рамках Програми медичних гарантій безпосередньо закладами охорони здоров’я. Раціональне використання бюджетних коштів в межах Програми медичних гарантій надасть можливість закупівлі більшої кількості необхідної медичної продукції для пацієнтів, а також матиме позитивний вплив на логістичний ланцюг поставок й планування своєї діяльності виробниками. Асоціація та Комітет з охорони здоров’я Асоціації висловлюють подяку Кабінету Міністрів України, Міністерству охорони здоров’я України, Комітету ВРУ з питань здоровя нації, медичної допомоги та медичного страхування і ДП «Медичні закупівлі України» за активну роботу в сприянні доступності лікарських засобів для громадян України.

Європейська Бізнес Асоціація вітає прийняття Кабінетом Міністрів України постанови, якою розширений статус Державного підприємства «Медичні закупівлі України» як централізованої закупівельної організації.

Постановою КМУ «Деякі питання реалізації експериментального проекту стосовно діяльності централізованої закупівельної організації у сфері охорони здоров’я» №1093 від 11 жовтня 2021 року, наразі в рамках «пілотного проєкту» до 1 квітня 2022 року, ДП МЗУ як ЦЗО надано можливість проводити закупівлі лікарських засобів та медичних виробів для закладів охорони здоров’я, які уклали договір з Національною службою здоров’я України про медичне обслуговування за програмою медичних гарантій, та структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державних адміністрацій.

Механізм ЦЗО надає можливість об’єднання замовлень на медичну продукцію, у тому числі ліків за однією і тією ж міжнародною непатентованою назвою від різних замовників, найбільшою перевагою чого є отримання оптимальних умов закупівлі від постачальників та потенційне зменшення ціни. На переконання експертів Асоціації, такий підхід є оптимальним, враховуючи подальші плани з розширення кількості медичної продукції, яка буде закуповуватись не в рамках централізованих закупівель за номенклатурами МОЗ України, а в рамках Програми медичних гарантій безпосередньо закладами охорони здоров’я. Раціональне використання бюджетних коштів в межах Програми медичних гарантій надасть можливість закупівлі більшої кількості необхідної медичної продукції для пацієнтів, а також матиме позитивний вплив на логістичний ланцюг поставок й планування своєї діяльності виробниками.

Асоціація та Комітет з охорони здоров’я Асоціації висловлюють подяку Кабінету Міністрів України, Міністерству охорони здоров’я України, Комітету ВРУ з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування і ДП «Медичні закупівлі України» за активну роботу в сприянні доступності лікарських засобів для громадян України.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: