fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я

22/ 09/ 2021
  Бізнес вітає прийняття Законопроєкту щодо забезпечення можливості закупівель лікарських засобів за договорами керованого доступу 21 вересня 2021 року Парламент у другому читанні прийняв Законопроєкт «Про внесення зміни до розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі» щодо забезпечення можливості закупівель лікарських засобів за договорами керованого доступу» №4662, що є довгоочікуваним для фармацевтичної галузі та пацієнтів в Україні. Прийнятий Законопроєкт завершує формування повноцінної правової основи та реалізації в Україні одного з основних сучасних світових інструментів забезпечення доступу пацієнтів до оригінальних інноваційних лікарських засобів – договорів керованого доступу (Managed entry agreements). Цьому вже передувало ухвалення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я 17 березня 2020 року та  прийняття Кабінетом Міністрів України постанови №61 27 січня 2021 року. Реалізація механізму ДКД в Україні надасть можливість доступу до інноваційних лікарських засобів для лікування різних тяжких захворювань (в тому числі рідкісних (орфанних), онкологічних захворювань) шляхом застосування прямих переговірних процедур, що передбачають дотримання конфіденційності визначених умов з виробниками інноваційних ліків. Крім того висловлюємо сподівання, що Кабінетом Міністрів України також буде оновлена вищезазначена постанова №61, враховуючи останні зміни до Бюджетного кодексу, внаслідок чого буде надано можливість застосовувати до ДКД полоaження про середньострокові бюджетні зобов’язання у сфері охорони здоров’я. Таке рішення дозволить укладати ДКД на термін до трьох років, що додатково забезпечить ефективність цього механізму і найкращі умови під час переговорів. Асоціація та Комітет з охорони здоров’я Асоціації висловлюють подяку народним депутатам України – авторам Законопроєкту, Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування та Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку за врахуванням пропозицій Асоціації та наполегливу роботу щодо імплементації в Україні сучасних інструментів доступу до інноваційного лікування.

Бізнес вітає прийняття Законопроєкту щодо забезпечення можливості закупівель лікарських засобів за договорами керованого доступу

21 вересня 2021 року Парламент у другому читанні прийняв Законопроєкт «Про внесення зміни до розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі» щодо забезпечення можливості закупівель лікарських засобів за договорами керованого доступу» №4662, що є довгоочікуваним для фармацевтичної галузі та пацієнтів в Україні.

Прийнятий Законопроєкт завершує формування повноцінної правової основи та реалізації в Україні одного з основних сучасних світових інструментів забезпечення доступу пацієнтів до оригінальних інноваційних лікарських засобів – договорів керованого доступу (Managed entry agreements). Цьому вже передувало ухвалення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я 17 березня 2020 року та  прийняття Кабінетом Міністрів України постанови №61 27 січня 2021 року.

Реалізація механізму ДКД в Україні надасть можливість доступу до інноваційних лікарських засобів для лікування різних тяжких захворювань (в тому числі рідкісних (орфанних), онкологічних захворювань) шляхом застосування прямих переговірних процедур, що передбачають дотримання конфіденційності визначених умов з виробниками інноваційних ліків.

Крім того висловлюємо сподівання, що Кабінетом Міністрів України також буде оновлена вищезазначена постанова №61, враховуючи останні зміни до Бюджетного кодексу, внаслідок чого буде надано можливість застосовувати до ДКД полоaження про середньострокові бюджетні зобов’язання у сфері охорони здоров’я. Таке рішення дозволить укладати ДКД на термін до трьох років, що додатково забезпечить ефективність цього механізму і найкращі умови під час переговорів.

Асоціація та Комітет з охорони здоров’я Асоціації висловлюють подяку народним депутатам України – авторам Законопроєкту, Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування та Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку за врахуванням пропозицій Асоціації та наполегливу роботу щодо імплементації в Україні сучасних інструментів доступу до інноваційного лікування.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: