fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я, Клінічні дослідження

10/ 09/ 2021
  Впровадження попередньої оплати послуг з експертизи матеріалів клінічних досліджень лікарських засобів Підкомітет клінічних досліджень ЄБА звернувся до ДП «Державний експертний центр МОЗ України» (надалі ДЕЦ) щодо врегулювання питання із подовженням строків початку експертизи матеріалів клінічних досліджень (КД) лікарських засобів до 2-3 тижнів, що пов’язано з тим, що ДЕЦ повернувся до практики початку експертизи матеріалів КД тільки після оплати. Подовження строків початку експертизи негативно впливає на загальний строк затвердження проведення КД та суттєвих поправок (СП), що в свою чергу негативно впливає на привабливість України для спонсорів КД.  Для врегулювання цього питання, Підкомітет запропонував ДЕЦ впровадити можливість попередньої оплати послуг експертизи до подачі матеріалів КД. В результаті спільного обговорення пропозицій ДЕЦ запроваджено механізм можливості авансування оплати послуг із спеціалізованої оцінки матеріалів КД/СП, що сприятиме належному плануванню експертних робіт для оптимізації загальних строків експертизи матеріалів КД.

Впровадження попередньої оплати послуг з експертизи матеріалів клінічних досліджень лікарських засобів

Підкомітет клінічних досліджень ЄБА звернувся до ДП «Державний експертний центр МОЗ України» (надалі ДЕЦ) щодо врегулювання питання із подовженням строків початку експертизи матеріалів клінічних досліджень (КД) лікарських засобів до 2-3 тижнів, що пов’язано з тим, що ДЕЦ повернувся до практики початку експертизи матеріалів КД тільки після оплати. Подовження строків початку експертизи негативно впливає на загальний строк затвердження проведення КД та суттєвих поправок (СП), що в свою чергу негативно впливає на привабливість України для спонсорів КД. 

Для врегулювання цього питання, Підкомітет запропонував ДЕЦ впровадити можливість попередньої оплати послуг експертизи до подачі матеріалів КД.

В результаті спільного обговорення пропозицій ДЕЦ запроваджено механізм можливості авансування оплати послуг із спеціалізованої оцінки матеріалів КД/СП, що сприятиме належному плануванню експертних робіт для оптимізації загальних строків експертизи матеріалів КД.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: