fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Промислова екологія та сталий розвиток

31/ 08/ 2021
  В Україні оновлено умови отримання дозволу на спецводокористування Як зазначають компанії-члени Асоціації, відтепер Держгеонадра у висновку щодо можливості видачі дозволу на спеціальне водокористування не вимагають в обов’язковому порядку подавати звіт за формою 7- ГР. Подачу такого звіту зробили опціональною – компанія сама вирішує, чи необхідно їй подавати такий документ, в залежності від наявності або відсутності спецдозволу на користування надрами. Відповідно до Інструкції із заповнення форми звітності №7-ГР (підземні води) необхідність подавати до Держгеонадра звіт по формі 7-ГР є обов’язковим для підприємств, що працюють на основі спецдозволу на користування надрами. Але до цього часу така вимога розповсюджувалась на всі підприємства, що отримували дозвіл на спецводокористування. Асоціація зверталась із відповідним проханням до Держгеонадра у березні цього року, адже така практика не узгоджувалась із положеннями Інструкції та, як результат, підприємства змушені були витрачати додатковий час на заповнення та подання відповідної звітності. Ми вдячні Держгеонадра за врахування позиції бізнесу!

В Україні оновлено умови отримання дозволу на спецводокористування

Як зазначають компанії-члени Асоціації, відтепер Держгеонадра у висновку щодо можливості видачі дозволу на спеціальне водокористування не вимагають в обов’язковому порядку подавати звіт за формою 7- ГР. Подачу такого звіту зробили опціональною – компанія сама вирішує, чи необхідно їй подавати такий документ, в залежності від наявності або відсутності спецдозволу на користування надрами.

Відповідно до Інструкції із заповнення форми звітності №7-ГР (підземні води) необхідність подавати до Держгеонадра звіт по формі 7-ГР є обов’язковим для підприємств, що працюють на основі спецдозволу на користування надрами. Але до цього часу така вимога розповсюджувалась на всі підприємства, що отримували дозвіл на спецводокористування.

Асоціація зверталась із відповідним проханням до Держгеонадра у березні цього року, адже така практика не узгоджувалась із положеннями Інструкції та, як результат, підприємства змушені були витрачати додатковий час на заповнення та подання відповідної звітності.

Ми вдячні Держгеонадра за врахування позиції бізнесу!

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: