fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка, Регуляторні питання, Роздрібна торгівля

12/ 03/ 2021
  Асоціація вітає прийняття Постанови Уряду N195 від 10 березня 2021 року, яка внесла запропоновані Асоціацією зміни до постанови Уряду №1184 від 30 грудня 2015 року щодо форми, опису та правил нанесення знака відповідності технічним регламентам (Знак).  Асоціація неодноразово звертала увагу представників органів державної влади на необхідність врегулювання двох ключових моментів щодо правил нанесення Знаку. По-перше, пункт 3 Постанови №1184 передбачав, що зображення Знака може бути плоским або рельєфним і виконується двома контрастними кольорами. У той же час, така редакція фактично унеможливлювала нанесення Знаку методом тиснення, оскільки при його використанні рельєфне зображення Знака відображало колір виробу, на який його було нанесено і виконувалось одним кольором. По-друге, пункт 4 Постанови №1184 встановлював, що у разі зменшення або збільшення розміру Знака повинні були бути дотримані пропорції його форми. У той же час, на практиці у звязку із різними технологічними особливостями та способами нанесення Знака, наприклад, на продукцію або етикетку виготовлену за sleeve технологією, могла відбуватися незначна деформація його форми. В результаті, у зв’язку з існуванням випадків незначної деформації Знаку під час його нанесення або застосуванням методу тиснення для рельєфного зображення Знака, траплялися регулярні випадки застосування органами державного ринкового нагляду штрафів та\або обмежувальних заходів до субєктів господарювання через невідповідність Знака встановленим законодавством вимогам. Асоціації надіслала ряд офіційних позицій, провела декілька зустрічей та активно співпрацював з державними органами з метою якнайшвидшого прийняття необхідних змін з метою вирішення вищезазначених проблем. Відтак, Асоціація надзвичайно вдячна Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та іншим залученим державним органам за прийняття Постанови Уряду N195 та сподівається на подальшу конструктивну співпрацю, спрямовану на вдосконалення регуляторних вимог та покращення бізнес середовища в Україні. Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Менеджера Комітету побутової електротехніки Асоціації.

Асоціація вітає прийняття Постанови Уряду N195 від 10 березня 2021 року, яка внесла запропоновані Асоціацією зміни до постанови Уряду №1184 від 30 грудня 2015 року щодо форми, опису та правил нанесення знака відповідності технічним регламентам (Знак). 

Асоціація неодноразово звертала увагу представників органів державної влади на необхідність врегулювання двох ключових моментів щодо правил нанесення Знаку. По-перше, пункт 3 Постанови №1184 передбачав, що зображення Знака може бути плоским або рельєфним і виконується двома контрастними кольорами. У той же час, така редакція фактично унеможливлювала нанесення Знаку методом тиснення, оскільки при його використанні рельєфне зображення Знака відображало колір виробу, на який його було нанесено і виконувалось одним кольором. По-друге, пункт 4 Постанови №1184 встановлював, що у разі зменшення або збільшення розміру Знака повинні були бути дотримані пропорції його форми. У той же час, на практиці у зв’язку із різними технологічними особливостями та способами нанесення Знака, наприклад, на продукцію або етикетку виготовлену за “sleeve” технологією, могла відбуватися незначна деформація його форми.

В результаті, у зв’язку з існуванням випадків незначної деформації Знаку під час його нанесення або застосуванням методу тиснення для рельєфного зображення Знака, траплялися регулярні випадки застосування органами державного ринкового нагляду штрафів та\або обмежувальних заходів до суб’єктів господарювання через невідповідність Знака встановленим законодавством вимогам.

Асоціації надіслала ряд офіційних позицій, провела декілька зустрічей та активно співпрацював з державними органами з метою якнайшвидшого прийняття необхідних змін з метою вирішення вищезазначених проблем.

Відтак, Асоціація надзвичайно вдячна Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та іншим залученим державним органам за прийняття Постанови Уряду N195 та сподівається на подальшу конструктивну співпрацю, спрямовану на вдосконалення регуляторних вимог та покращення бізнес середовища в Україні.

Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Менеджера Комітету побутової електротехніки Асоціації.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: