fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Зернові та олійні культури

22/ 02/ 2021
  Бізнес вітає зниження ставки ПДВ на зернові та олійні культури 22 лютого Президент України підписав Закон щодо внесення змін до Податкового кодексу України, яким передбачається зниження ставки ПДВ до 14% на деякі види сільськогосподарської продукції. Так, документ передбачає зниження ставки ПДВ з 20% до 14% за операціями з постачання та ввезення на територію України деяких видів сільськогосподарської продукції. Йдеться про свиріпу, ріпак, соняшник, пшеницю, жито, ячмінь, кукурудзу, соєві боби та інші олійні культури. Європейська Бізнес Асоціація цілком підтримує таке рішення у контексті зернових та олійних культур.  Адже при зниженні ставки ПДВ по операціях з реалізації зернових та олійних культур пропорційно знижується сума відшкодування з бюджету експортерам таких зернових та продуктів їх переробки. Тобто, в рази знижуються витрати бюджету та ризики втрат, пов’язаних із шахрайством з ПДВ та недоброчесними практиками мінімізації податкових зобов’язань. Отже, зниження ставки ПДВ на зернові та олійні культури сприятиме детінізації аграрного виробництва.

Бізнес вітає зниження ставки ПДВ на зернові та олійні культури

22 лютого Президент України підписав Закон щодо внесення змін до Податкового кодексу України, яким передбачається зниження ставки ПДВ до 14% на деякі види сільськогосподарської продукції.

Так, документ передбачає зниження ставки ПДВ з 20% до 14% за операціями з постачання та ввезення на територію України деяких видів сільськогосподарської продукції. Йдеться про свиріпу, ріпак, соняшник, пшеницю, жито, ячмінь, кукурудзу, соєві боби та інші олійні культури.

Європейська Бізнес Асоціація цілком підтримує таке рішення у контексті зернових та олійних культур.  Адже при зниженні ставки ПДВ по операціях з реалізації зернових та олійних культур пропорційно знижується сума відшкодування з бюджету експортерам таких зернових та продуктів їх переробки. Тобто, в рази знижуються витрати бюджету та ризики втрат, пов’язаних із шахрайством з ПДВ та недоброчесними практиками мінімізації податкових зобов’язань. Отже, зниження ставки ПДВ на зернові та олійні культури сприятиме детінізації аграрного виробництва.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: