fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я

01/ 02/ 2021
  Європейська Бізнес Асоціація повідомляє про прийняття Кабінетом Міністрів України постанови «Деякі питання щодо договорів керованого доступу та зупинення дії абзацу першого пункту 12 постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2009 р. № 333» №61 від 27 січня 2021 року. Прийнята постанова є реалізацією в Україні одного з основних сучасних інструментів забезпечення доступу пацієнтів до оригінальних інноваційних лікарських засобів – договорів керованого доступу (Managed entry agreements), що було започатковано після ухвалення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я від 17 березня 2020 року. Реалізація механізму ДКД в Україні надасть можливість доступу до інноваційних лікарських засобів для лікування різних тяжких захворювань, в тому числі рідкісних (орфанних), онкологічних шляхом застосування прямих переговірних процедур, що передбачають дотримання конфіденційності визначених умов з виробниками інноваційних ліків. Однією з основних передумов для заключення ДКД буде проведення оцінки медичних технологій, порядок чого було затверджено раніше. Асоціація та Комітет з охорони здоров’я Асоціації висловлюють подяку Уряду України, заступнику Міністра охорони здоров’я України Ігорю Іващенку, представникам Директоратів медичних послуг та фармацевтичного забезпечення МОЗ України за активну та наполегливу роботу щодо імплементації в Україні сучасних інструментів доступу до інноваційного лікування. Сподіваємось, що у найближчий час суміжне законодавство буде приведено у відповідність до прийнятої постанови, а також будуть враховані інші пропозиції бізнесу з подальшого покращення доступності ліків для громадян України, у тому числі інноваційних.  

Європейська Бізнес Асоціація повідомляє про прийняття Кабінетом Міністрів України постанови «Деякі питання щодо договорів керованого доступу та зупинення дії абзацу першого пункту 12 постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2009 р. № 333» №61 від 27 січня 2021 року.

Прийнята постанова є реалізацією в Україні одного з основних сучасних інструментів забезпечення доступу пацієнтів до оригінальних інноваційних лікарських засобів – договорів керованого доступу (Managed entry agreements), що було започатковано після ухвалення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я від 17 березня 2020 року. Реалізація механізму ДКД в Україні надасть можливість доступу до інноваційних лікарських засобів для лікування різних тяжких захворювань, в тому числі рідкісних (орфанних), онкологічних шляхом застосування прямих переговірних процедур, що передбачають дотримання конфіденційності визначених умов з виробниками інноваційних ліків. Однією з основних передумов для заключення ДКД буде проведення оцінки медичних технологій, порядок чого було затверджено раніше.

Асоціація та Комітет з охорони здоров’я Асоціації висловлюють подяку Уряду України, заступнику Міністра охорони здоров’я України Ігорю Іващенку, представникам Директоратів медичних послуг та фармацевтичного забезпечення МОЗ України за активну та наполегливу роботу щодо імплементації в Україні сучасних інструментів доступу до інноваційного лікування.

Сподіваємось, що у найближчий час суміжне законодавство буде приведено у відповідність до прийнятої постанови, а також будуть враховані інші пропозиції бізнесу з подальшого покращення доступності ліків для громадян України, у тому числі інноваційних.

 

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: