fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка, Регуляторні питання, Роздрібна торгівля

07/ 06/ 2019
  Асоціація вітає прийняття 6 червня 2019 року Закону про технічні регламенти та оцінки відповідності №10183. Цей Закон гармонізував сферу технічного регулювання в Україні відповідно до законодавства ЄС. Протягом тривалого часу Асоціація підтримувала необхідність прийняття цього Закону та надавала до нього пропозиції, що були враховані. Зокрема, тепер Закон передбачає можливість встановлення перехідних періодів, протягом яких підприємство може підтверджувати відповідність своїх товарів вимогам як старих, так і нових технічних регламентів. Таке положення узгоджується з відповідними практиками ЄС і дозволить компаніям підготуватися до виконання нових вимог. Більше того, ми вважаємо, що прийняття цього Закону є важливим кроком до підписання угоди ACAA з ЄС про взаємне визнання процедур оцінки відповідності, а отже, сприятиме зростанню торгівлі. Ми вдячні Парламенту та Міністерству економічного розвитку та торгівлі України за всебічне співробітництво з бізнес-спільнотою при розробленні цього Закону. Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Менеджера Комітету побутової електротехніки Асоціації.

Асоціація вітає прийняття 6 червня 2019 року Закону про технічні регламенти та оцінки відповідності №10183. Цей Закон гармонізував сферу технічного регулювання в Україні відповідно до законодавства ЄС.

Протягом тривалого часу Асоціація підтримувала необхідність прийняття цього Закону та надавала до нього пропозиції, що були враховані. Зокрема, тепер Закон передбачає можливість встановлення перехідних періодів, протягом яких підприємство може підтверджувати відповідність своїх товарів вимогам як старих, так і нових технічних регламентів. Таке положення узгоджується з відповідними практиками ЄС і дозволить компаніям підготуватися до виконання нових вимог.

Більше того, ми вважаємо, що прийняття цього Закону є важливим кроком до підписання угоди ACAA з ЄС про взаємне визнання процедур оцінки відповідності, а отже, сприятиме зростанню торгівлі.

Ми вдячні Парламенту та Міністерству економічного розвитку та торгівлі України за всебічне співробітництво з бізнес-спільнотою при розробленні цього Закону.

Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Менеджера Комітету побутової електротехніки Асоціації.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: