fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

03/ 02/ 2016
  22 січня 2016 року Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України опублікувала проект Постанови Кабінету Міністру України (КМУ) «Про затвердження Технічного регламенту радіообладнання». У червні 2015 року Держспецзв’язку створила робочу групу з розроблення проекту Технічного регламенту радіообладнання. Експерти Комітет побутової електротехніки Європейської Бізнес Асоціації (Комітет Асоціації) увійшли до її складу та активно працювали над розробленням та удосконаленням проекту Технічного регламенту радіообладнання. Комітет Асоціації відстоював необхідність максимальної гармонізації положень проекту Технічного регламенту радіообладнання з положеннями відповідної Директиви ЄС. У проекті Технічного регламенту радіообладнання враховано багато пропозицій Комітету Асоціації, що стосуються, зокрема, зобов’язань виробників та імпортерів, термінології, співпраці з органами ринкового нагляду, форми спрощеної декларації про відповідність тощо. Комітет Асоціації вітає публікацію проекту Технічного регламенту радіообладнання і надалі братиме активну участь в його доопрацюванні з метою максимально повного врахування інтересів бізнес-спільноти. Ми вдячні всім відповідним державним органам за конструктивну співпрацю та експертам компаній-членів Комітету Асоціації, які активно працювали над цією ініціативою. Юридична довідка: Наразі в Україні діє Технічний регламент радіообладнання і телекомунікаційного кінцевого (термінального) обладнання, затверджений Постановою КМУ №679 від 24 червня 2009 року. У той же час, у 2014 році в ЄС була прийнята нова Директива 2014/53/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 16 квітня 2014 року про гармонізацію законів держав-членів щодо доступу радіообладнання на ринок та скасування Директиви 1999/5/ЄС (має застосовуватись з 13 червня 2016 року). Проект Технічного регламенту радіообладнання був розроблений на основі саме цієї Директиви 2014/54/ЄС.

22 січня 2016 року Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України опублікувала проект Постанови Кабінету Міністру України (КМУ) «Про затвердження Технічного регламенту радіообладнання».

У червні 2015 року Держспецзв’язку створила робочу групу з розроблення проекту Технічного регламенту радіообладнання. Експерти Комітет побутової електротехніки Європейської Бізнес Асоціації (Комітет Асоціації) увійшли до її складу та активно працювали над розробленням та удосконаленням проекту Технічного регламенту радіообладнання.

Комітет Асоціації відстоював необхідність максимальної гармонізації положень проекту Технічного регламенту радіообладнання з положеннями відповідної Директиви ЄС. У проекті Технічного регламенту радіообладнання враховано багато пропозицій Комітету Асоціації, що стосуються, зокрема, зобов’язань виробників та імпортерів, термінології, співпраці з органами ринкового нагляду, форми спрощеної декларації про відповідність тощо.

Комітет Асоціації вітає публікацію проекту Технічного регламенту радіообладнання і надалі братиме активну участь в його доопрацюванні з метою максимально повного врахування інтересів бізнес-спільноти.

Ми вдячні всім відповідним державним органам за конструктивну співпрацю та експертам компаній-членів Комітету Асоціації, які активно працювали над цією ініціативою.

Юридична довідка:

Наразі в Україні діє Технічний регламент радіообладнання і телекомунікаційного кінцевого (термінального) обладнання, затверджений Постановою КМУ №679 від 24 червня 2009 року.

У той же час, у 2014 році в ЄС була прийнята нова Директива 2014/53/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 16 квітня 2014 року про гармонізацію законів держав-членів щодо доступу радіообладнання на ринок та скасування Директиви 1999/5/ЄС (має застосовуватись з 13 червня 2016 року). Проект Технічного регламенту радіообладнання був розроблений на основі саме цієї Директиви 2014/54/ЄС.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: