fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Електронні платежі

03/ 09/ 2015
  В Україні більшість компаній з тих, хто виплачує заробітну платню на карткові рахунки використовує зарплатні проекти – для всіх працівників компанії у одному банку. Ця практика склалась у 2000-их роках, і є застарілою. На сьогоднішній день працівник не може сам обирати зручний йому банк (близький від дому/офісу, де відкритий кредит чи депозит тощо), а змушений отримувати зарплату там, де йому запропонував роботодавець. Досвід наших європейських сусідів – наприклад, Польщі - свідчить про те, що вільний вибір банку стимулює більш ефективне використання фінансів, часу, а також підвищує фінансову грамотність населення і конкуренцію на ринку банківських послуг. Саме тому ми в Комітеті з електронних платежів Європейської Бізнес Асоціації так вітаємо ініціативу народних депутатів зафіксувати такі положення на рівні законодавства (це проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту прав працівника на вільне обрання банківської установи для отримання заробітної плати)» №2287а від 3 липня 2015 року).

В Україні більшість компаній з тих, хто виплачує заробітну платню на карткові рахунки використовує зарплатні проекти – для всіх працівників компанії у одному банку.

Ця практика склалась у 2000-их роках, і є застарілою. На сьогоднішній день працівник не може сам обирати зручний йому банк (близький від дому/офісу, де відкритий кредит чи депозит тощо), а змушений отримувати зарплату там, де йому запропонував роботодавець.

Досвід наших європейських сусідів – наприклад, Польщі – свідчить про те, що вільний вибір банку стимулює більш ефективне використання фінансів, часу, а також підвищує фінансову грамотність населення і конкуренцію на ринку банківських послуг.

Саме тому ми в Комітеті з електронних платежів Європейської Бізнес Асоціації так вітаємо ініціативу народних депутатів зафіксувати такі положення на рівні законодавства (це проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту прав працівника на вільне обрання банківської установи для отримання заробітної плати)» №2287а від 3 липня 2015 року).

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: