fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Податкові питання

29/ 07/ 2015
  20 липня 2015 року Міністерством фінансів України (Мінфін) було прийнято Наказ «Про затвердження змін до бюджетної класифікації» №651 від 20 липня 2015 року (Наказ №651). Цей нормативно-правовий акт направлено на спрощення адміністрування податків та передбачає здійснення обліку податку на прибуток та авансового внеску з цього податку за одним кодом бюджетної класифікації. Свого часу експерти Європейської Бізнес Асоціації неодноразово звертали увагу органів державної влади на те, що авансові внески з податку на прибуток мають обліковуватися за тим самим кодом бюджетної класифікації що й податок на прибуток, оскільки за своєю природою це один і той самий податок. Ігнорування цього питання призводило до значного накопичення переплат суб’єктів господарювання та необґрунтованого додаткового навантаження на платників податків. Зміни, запропоновані Наказом №651, об’єднують коди бюджетної класифікації з податку на прибуток підприємств, що дозволить автоматично об’єднати всі переплати з податку на прибуток в особових картках платників податків та враховувати їх під час сплати поточних зобов’язань з цього податку. Асоціація і надалі продовжуватиме працювати над вирішенням проблемних моментів для захисту законних інтересів компаній-членів Асоціації. Юридична довідка Наказ №651 вносить зміни до наказу Мінфіну «Про бюджетну класифікацію» №11 від 14 січня 2011 року, якими з Класифікації доходів бюджету виключаються, серед інших, позиції 11023100 - 11024600. Також нормативно-правовий акт передбачає необхідність внесення змін до програмного забезпечення для запровадження єдиного підходу до обліку податку на прибуток підприємств, в тому числі авансових внесків. У свою чергу, Державна казначейська служба України має забезпечити зарахування відповідних авансових внесків з податку на прибуток підприємств на коди класифікації доходів бюджету для обліку податку на прибуток підприємств. Якщо у Вас виникли питання, будь ласка, напишіть Інні Буряк, Менеджеру комітетів Європейської Бізнес Асоціації, або зателефонуйте по телефону 044 4960601.

20 липня 2015 року Міністерством фінансів України (Мінфін) було прийнято Наказ «Про затвердження змін до бюджетної класифікації» №651 від 20 липня 2015 року (Наказ №651). Цей нормативно-правовий акт направлено на спрощення адміністрування податків та передбачає здійснення обліку податку на прибуток та авансового внеску з цього податку за одним кодом бюджетної класифікації.

Свого часу експерти Європейської Бізнес Асоціації неодноразово звертали увагу органів державної влади на те, що авансові внески з податку на прибуток мають обліковуватися за тим самим кодом бюджетної класифікації що й податок на прибуток, оскільки за своєю природою це один і той самий податок. Ігнорування цього питання призводило до значного накопичення переплат суб’єктів господарювання та необґрунтованого додаткового навантаження на платників податків.

Зміни, запропоновані Наказом №651, об’єднують коди бюджетної класифікації з податку на прибуток підприємств, що дозволить автоматично об’єднати всі переплати з податку на прибуток в особових картках платників податків та враховувати їх під час сплати поточних зобов’язань з цього податку.

Асоціація і надалі продовжуватиме працювати над вирішенням проблемних моментів для захисту законних інтересів компаній-членів Асоціації.

Юридична довідка

Наказ №651 вносить зміни до наказу Мінфіну «Про бюджетну класифікацію» №11 від 14 січня 2011 року, якими з Класифікації доходів бюджету виключаються, серед інших, позиції 11023100 – 11024600.

Також нормативно-правовий акт передбачає необхідність внесення змін до програмного забезпечення для запровадження єдиного підходу до обліку податку на прибуток підприємств, в тому числі авансових внесків.

У свою чергу, Державна казначейська служба України має забезпечити зарахування відповідних авансових внесків з податку на прибуток підприємств на коди класифікації доходів бюджету для обліку податку на прибуток підприємств.

Якщо у Вас виникли питання, будь ласка, напишіть Інні Буряк, Менеджеру комітетів Європейської Бізнес Асоціації, або зателефонуйте по телефону 044 4960601.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: