fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Логістичні питання

15/ 10/ 2014
  Завдяки ініціативі та зусиллям Комітету з логістики Асоціації був розроблений та 1 жовтня цього року опублікований проект Наказу Міністерства інфраструктури України «Про внесення змін до Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні». Передумови: 14 січня 2014 року набрав чинності Наказ Мінінфраструктури «Про затвердження Змін до Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні» №983 від 5 грудня 2013 року, яким були внесені істотні зміни у роботу учасників транспортного процесу, зокрема, запроваджена обов’язкова форма товарно-транспортної накладної, яка не враховує специфіки діяльності логістичних компаній та операторів експрес-доставки. Після письмового звернення до Міністра Мінінфраструктури, ряду зустрічей представників Комітету з Департаментом автомобільного транспорту Мінінфраструктури, спільними зусиллями був розроблений Проект Наказу, який враховує побажання логістичних компаній та операторів експрес-доставки, що здійснюють, наприклад, перевезення збірних вантажів декількох відправників декільком одержувачам в одному автомобілі (консолідовано), з перевантаженням таких вантажів як мінімум ще в 2 різні транспортні засоби. Цей Проект Наказу передбачає, що форма товарно-транспортної накладної може бути змінена суб’єктом господарювання залежно від виду вантажу та його специфічних властивостей, процедури та виду перевезень вантажу. Впровадження цих змін суттєво допоможе скоротити паперовий обіг, фінансові, людські, операційні та інші витрати компаній-учасників ринку перевезень, що, у свою чергу, позитивно вплине на кінцеву вартість продукції для споживача. Асоціація хотіла б подякувати Мінінфраструктури за ефективну співпрацю та всім компаніям-членам Асоціації, які активно долучались до цього процесу. У той же час, Асоціація продовжить роботу, спрямовану на створення сприятливого бізнес-клімату в Україні у сфері консолідованих перевезень вантажів.

Завдяки ініціативі та зусиллям Комітету з логістики Асоціації був розроблений та 1 жовтня цього року опублікований проект Наказу Міністерства інфраструктури України «Про внесення змін до Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні».

Передумови: 14 січня 2014 року набрав чинності Наказ Мінінфраструктури «Про затвердження Змін до Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні» №983 від 5 грудня 2013 року, яким були внесені істотні зміни у роботу учасників транспортного процесу, зокрема, запроваджена обов’язкова форма товарно-транспортної накладної, яка не враховує специфіки діяльності логістичних компаній та операторів експрес-доставки.

Після письмового звернення до Міністра Мінінфраструктури, ряду зустрічей представників Комітету з Департаментом автомобільного транспорту Мінінфраструктури, спільними зусиллями був розроблений Проект Наказу, який враховує побажання логістичних компаній та операторів експрес-доставки, що здійснюють, наприклад, перевезення збірних вантажів декількох відправників декільком одержувачам в одному автомобілі (консолідовано), з перевантаженням таких вантажів як мінімум ще в 2 різні транспортні засоби. Цей Проект Наказу передбачає, що форма товарно-транспортної накладної може бути змінена суб’єктом господарювання залежно від виду вантажу та його специфічних властивостей, процедури та виду перевезень вантажу.

Впровадження цих змін суттєво допоможе скоротити паперовий обіг, фінансові, людські, операційні та інші витрати компаній-учасників ринку перевезень, що, у свою чергу, позитивно вплине на кінцеву вартість продукції для споживача.

Асоціація хотіла б подякувати Мінінфраструктури за ефективну співпрацю та всім компаніям-членам Асоціації, які активно долучались до цього процесу. У той же час, Асоціація продовжить роботу, спрямовану на створення сприятливого бізнес-клімату в Україні у сфері консолідованих перевезень вантажів.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: