fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Логістичні питання

23/ 09/ 2014
  Завдяки зусиллям Комітету з логістики Європейської Бізнес Асоціації Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва відмовила в погодженні проекту наказу Міністерства інфраструктури України «Про затвердження Змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг з перевезення пасажирів, небезпечних вантажів, багажу річковим, морським транспортом». Передумови: 1 липня 2014 року на офіційному сайті Мінінфраструктури був опублікований Проект Наказу, ініційований Державною інспекцією України з безпеки на морському і річковому транспорті. Проектом Наказу пропонується доповнити Ліцензійні умови додатковим підвидом ліцензійних послуг, а саме: «вантажні операції», що не узгоджується зі статтею 9 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» №1775-III від 1 червня 2000 року, якою встановлюється вичерпний перелік видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню. На думку компаній-членів Комітету Асоціації, впровадження цих змін могло б створити додаткові бюрократичні перепони для розвитку бізнесу, підвищити ризик корупційної складової у разі необхідності переоформлення вже наданих ліцензій тощо. Також представники бізнес-спільноти вважають, що підвищенню безпеки у відповідній сфері може сприяти саме оновлення стандартів, нормативів безпеки та здійснення реального контролю за дотриманням останніх. Ми раді повідомити, що 4 вересня 2014 року Держпідприємництво своїм Рішенням №648 від 4 вересня 2014 року відмовило в погоджені зазначеного Проекту Наказу. Асоціація хотіла б подякувати Держпідприємництву за ефективну співпрацю та всім компаніям-членам Асоціації, які активно долучались до цього процесу. У той же час Асоціація продовжить роботу, спрямовану на створення сприятливого бізнес-клімату в Україні.

Завдяки зусиллям Комітету з логістики Європейської Бізнес Асоціації Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва відмовила в погодженні проекту наказу Міністерства інфраструктури України «Про затвердження Змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг з перевезення пасажирів, небезпечних вантажів, багажу річковим, морським транспортом».

Передумови: 1 липня 2014 року на офіційному сайті Мінінфраструктури був опублікований Проект Наказу, ініційований Державною інспекцією України з безпеки на морському і річковому транспорті.

Проектом Наказу пропонується доповнити Ліцензійні умови додатковим підвидом ліцензійних послуг, а саме: «вантажні операції», що не узгоджується зі статтею 9 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» №1775-III від 1 червня 2000 року, якою встановлюється вичерпний перелік видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню.

На думку компаній-членів Комітету Асоціації, впровадження цих змін могло б створити додаткові бюрократичні перепони для розвитку бізнесу, підвищити ризик корупційної складової у разі необхідності переоформлення вже наданих ліцензій тощо. Також представники бізнес-спільноти вважають, що підвищенню безпеки у відповідній сфері може сприяти саме оновлення стандартів, нормативів безпеки та здійснення реального контролю за дотриманням останніх.

Ми раді повідомити, що 4 вересня 2014 року Держпідприємництво своїм Рішенням №648 від 4 вересня 2014 року відмовило в погоджені зазначеного Проекту Наказу.

Асоціація хотіла б подякувати Держпідприємництву за ефективну співпрацю та всім компаніям-членам Асоціації, які активно долучались до цього процесу. У той же час Асоціація продовжить роботу, спрямовану на створення сприятливого бізнес-клімату в Україні.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: