fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Регуляторні питання, Побутова електротехніка

16/ 06/ 2014
  Державною службою інтелектуальної власності України (надалі – Державна служба) разом з Європейською Бізнес Асоціацією (надалі – Асоціація) був розроблений проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про охорону прав на промислові зразки» (надалі – Проект Закону) для більш ефективного захисту прав інтелектуальної власності на промислові зразки. Передумови: Відсутність перевірки відповідності промислових зразків умовам «новизни» під час проведення формальної експертизи заявки на патент згідно з чинними положеннями Закону України «Про охорону прав на промислові зразки» №3688-XII від 15 грудня 1993 року (надалі – Закон №3688-XII) спричиняє деякі проблеми для представників бізнесу в Україні. Зокрема, недобросовісні суб’єкти отримують патенти на вже існуючі промислові зразки, наприклад, медичні вироби, автомобільні запчастини, ноутбуки та мобільні телефони. Окрім цього, треті особи не можуть подавати заперечення проти видачі патентів на промислові зразки, які не відповідають вимогам надання правової охорони, а саме - ключовим умовам патентоспроможності - «новизні». У результаті, провідні міжнародні компанії стикаються з додатковими труднощами, оскільки здійснення імпорту різних товарів є неможливим без дозволу таких недобросовісних власників патенту, та нерідко змушені захищати свої права в судових органах. Таким чином, Асоціація, починаючи з 2013 року, активно відстоювала ідею внесення змін до Закону №3688-XII з метою врегулювання зазначеної проблеми. Асоціація надіслала численні листи та взяла участь у ряді зустрічей з представниками Державної служби та іншими зацікавленими сторонами стосовно цього питання. Завдяки спільним зусиллям Державна служба розробила Проект Закону у відповідності до пропозицій Асоціації та опублікувала його на офіційному веб-сайті для громадського обговорення 6 червня ц.р. Ми висловлюємо вдячність керівництву Державної служби за ефективну та конструктивну співпрацю у вирішенні цього важливого питання та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю! Окрім цього, ми дякуємо всім членам Асоціації, хто долучився та підтримував наші зусилля, спрямовані на вирішення цієї ситуації та будемо тримати Вас у курсі подальшого розвитку подій!

Державною службою інтелектуальної власності України (надалі – Державна служба) разом з Європейською Бізнес Асоціацією (надалі – Асоціація) був розроблений проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про охорону прав на промислові зразки» (надалі – Проект Закону) для більш ефективного захисту прав інтелектуальної власності на промислові зразки.

Передумови: Відсутність перевірки відповідності промислових зразків умовам «новизни» під час проведення формальної експертизи заявки на патент згідно з чинними положеннями Закону України «Про охорону прав на промислові зразки» №3688-XII від 15 грудня 1993 року (надалі – Закон №3688-XII) спричиняє деякі проблеми для представників бізнесу в Україні. Зокрема, недобросовісні суб’єкти отримують патенти на вже існуючі промислові зразки, наприклад, медичні вироби, автомобільні запчастини, ноутбуки та мобільні телефони. Окрім цього, треті особи не можуть подавати заперечення проти видачі патентів на промислові зразки, які не відповідають вимогам надання правової охорони, а саме – ключовим умовам патентоспроможності – «новизні». У результаті, провідні міжнародні компанії стикаються з додатковими труднощами, оскільки здійснення імпорту різних товарів є неможливим без дозволу таких недобросовісних власників патенту, та нерідко змушені захищати свої права в судових органах.

Таким чином, Асоціація, починаючи з 2013 року, активно відстоювала ідею внесення змін до Закону №3688-XII з метою врегулювання зазначеної проблеми. Асоціація надіслала численні листи та взяла участь у ряді зустрічей з представниками Державної служби та іншими зацікавленими сторонами стосовно цього питання. Завдяки спільним зусиллям Державна служба розробила Проект Закону у відповідності до пропозицій Асоціації та опублікувала його на офіційному веб-сайті для громадського обговорення 6 червня ц.р.

Ми висловлюємо вдячність керівництву Державної служби за ефективну та конструктивну співпрацю у вирішенні цього важливого питання та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!

Окрім цього, ми дякуємо всім членам Асоціації, хто долучився та підтримував наші зусилля, спрямовані на вирішення цієї ситуації та будемо тримати Вас у курсі подальшого розвитку подій!

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: