fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Митні питання

05/ 04/ 2014
  Завдяки зусиллям Європейської Бізнес Асоціації (надалі – Асоціація) Листом Міністерства доходів і зборів України «Про митне оформлення товарів» №7822/7/99-99-19-05-01-17 від 4 квітня 2014 року (надалі – Лист) було надано роз’яснення, в якому, серед іншого, визначено порядок митного оформлення та оподаткування товарів, що надходять у міжнародних поштових та експрес-відправленнях і товарів, що ввозяться на митну територію України суб’єктами господарювання незалежно від обраного митного режиму. Таке роз’яснення було необхідним у зв’язку із набранням чинності Законом України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» №1166-VII від 27 березня 2014 року (надалі – Закон №1166-VII). Передумови: Закон №1166-VII набрав чинності 1 квітня 2014 року та вніс численні зміни до Податкового кодексу України №2755-VI від 2 грудня 2010 року (надалі – ПКУ). Зважаючи на прискорену процедури прийняття такого нормативно-правового акту, не всі його положення належним чином співвідносяться з іншими нормами чинного законодавства України. Так, зокрема, Асоціація оперативно звернула увагу уповноважених органів державної влади на неузгодженість деяких норм Закону №1166-VII з приписами Митного кодексу України №4495-VI від 13 березня 2012 року, а саме які стосуються порядку митного оформлення та оподаткування товарів, які переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових відправленнях та міжнародних експрес-відправленнях, та попросила надати відповідні роз’яснення для бізнес-спільноти. Ми раді повідомити, що 4 квітня 2014 року Міністерством доходів і зборів України було опубліковано Лист, в якому, серед іншого, містяться пояснення щодо: порядку оподаткування товарів, що надходять у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, для підприємств та громадян; порядку митного оформлення та оподаткування товарів, що ввозяться на митну територію України суб’єктами господарювання незалежного від обраного митного режиму. Митне оформлення товарів, митна вартість яких перевищує еквівалент 150 євро, здійснюється за умови письмового декларування, та оподатковуються митом за ставками, визначеними Митним тарифом України, та податком на додану вартість (надалі - ПДВ) відповідно до ПКУ. При цьому з товарів, митна вартість яких перевищує еквівалент 100 євро, але не перевищує 150 євро, ПДВ не справляється. Асоціація хотіла б висловити вдячність усім своїм компаніям-членам за активну позицію у врегулюванні цього питання. Ми і надалі продовжуватимемо працювати над вирішенням проблемних моментів для захисту законних інтересів компаній-членів Асоціації.    

Завдяки зусиллям Європейської Бізнес Асоціації (надалі – Асоціація) Листом Міністерства доходів і зборів України «Про митне оформлення товарів» №7822/7/99-99-19-05-01-17 від 4 квітня 2014 року (надалі – Лист) було надано роз’яснення, в якому, серед іншого, визначено порядок митного оформлення та оподаткування товарів, що надходять у міжнародних поштових та експрес-відправленнях і товарів, що ввозяться на митну територію України суб’єктами господарювання незалежно від обраного митного режиму. Таке роз’яснення було необхідним у зв’язку із набранням чинності Законом України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» №1166-VII від 27 березня 2014 року (надалі – Закон №1166-VII).

Передумови: Закон №1166-VII набрав чинності 1 квітня 2014 року та вніс численні зміни до Податкового кодексу України №2755-VI від 2 грудня 2010 року (надалі – ПКУ). Зважаючи на прискорену процедури прийняття такого нормативно-правового акту, не всі його положення належним чином співвідносяться з іншими нормами чинного законодавства України. Так, зокрема, Асоціація оперативно звернула увагу уповноважених органів державної влади на неузгодженість деяких норм Закону №1166-VII з приписами Митного кодексу України №4495-VI від 13 березня 2012 року, а саме які стосуються порядку митного оформлення та оподаткування товарів, які переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових відправленнях та міжнародних експрес-відправленнях, та попросила надати відповідні роз’яснення для бізнес-спільноти.

Ми раді повідомити, що 4 квітня 2014 року Міністерством доходів і зборів України було опубліковано Лист, в якому, серед іншого, містяться пояснення щодо:

  • порядку оподаткування товарів, що надходять у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, для підприємств та громадян;
  • порядку митного оформлення та оподаткування товарів, що ввозяться на митну територію України суб’єктами господарювання незалежного від обраного митного режиму. Митне оформлення товарів, митна вартість яких перевищує еквівалент 150 євро, здійснюється за умови письмового декларування, та оподатковуються митом за ставками, визначеними Митним тарифом України, та податком на додану вартість (надалі – ПДВ) відповідно до ПКУ. При цьому з товарів, митна вартість яких перевищує еквівалент 100 євро, але не перевищує 150 євро, ПДВ не справляється.

Асоціація хотіла б висловити вдячність усім своїм компаніям-членам за активну позицію у врегулюванні цього питання. Ми і надалі продовжуватимемо працювати над вирішенням проблемних моментів для захисту законних інтересів компаній-членів Асоціації.

 

 

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: