fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Роздрібна торгівля

06/ 03/ 2014
  6 березня 2014 року у Верховній Раді України було зареєстровано Проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо скасування окремого податкового обліку діяльності, яка підлягає патентуванню) №4377 (надалі – Проект Закону №4377). Цей Проект Закону №4377 передбачає окреме ведення обліку для діяльності, яка підлягає патентуванню, і тією, що не підлягає. Комітет з роздрібної торгівлі Європейської Бізнес Асоціації (надалі - Асоціація) вітає таку ініціативу, адже вона, в разі прийняття, сприятиме полегшенню ведення бізнесу в Україні. Передумови: Комітет з роздрібної торгівлі Асоціації звернув увагу на вищезазначене питання ще у 2012 році. З тих пір ми написали ряд звернень до уповноважених представників Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України стосовно необхідності розробили проект змін до чинного законодавства і озвучували дану проблему на ряді зустрічей з посадовими особами високого рівня. Нами було запропоновано замінити патенти для роздрібної торгівлі на щорічний збір (у довгостроковій перспективі). Як варіант вирішення проблеми в короткостроковій перспективі Асоціація пропонувала розділення обліку для діяльності, яка підлягає патентуванню, і тією, що не підлягає. Саме цю пропозицію було взято до уваги в Проекті Закону №4377. Ми дякуємо всім членам Асоціації, які підтримували наші зусилля, направлені на вирішення даного питання. У той же час, Асоціація продовжить роботу, спрямовану на створення сприятливого бізнес-клімату в Україні.

6 березня 2014 року у Верховній Раді України було зареєстровано Проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо скасування окремого податкового обліку діяльності, яка підлягає патентуванню) №4377 (надалі – Проект Закону №4377). Цей Проект Закону №4377 передбачає окреме ведення обліку для діяльності, яка підлягає патентуванню, і тією, що не підлягає. Комітет з роздрібної торгівлі Європейської Бізнес Асоціації (надалі – Асоціація) вітає таку ініціативу, адже вона, в разі прийняття, сприятиме полегшенню ведення бізнесу в Україні.

Передумови: Комітет з роздрібної торгівлі Асоціації звернув увагу на вищезазначене питання ще у 2012 році. З тих пір ми написали ряд звернень до уповноважених представників Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України стосовно необхідності розробили проект змін до чинного законодавства і озвучували дану проблему на ряді зустрічей з посадовими особами високого рівня.

Нами було запропоновано замінити патенти для роздрібної торгівлі на щорічний збір (у довгостроковій перспективі). Як варіант вирішення проблеми в короткостроковій перспективі Асоціація пропонувала розділення обліку для діяльності, яка підлягає патентуванню, і тією, що не підлягає. Саме цю пропозицію було взято до уваги в Проекті Закону №4377.

Ми дякуємо всім членам Асоціації, які підтримували наші зусилля, направлені на вирішення даного питання. У той же час, Асоціація продовжить роботу, спрямовану на створення сприятливого бізнес-клімату в Україні.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: