fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Електронні платежі

19/ 06/ 2013
  Органи державної влади здійснюють вагомі і потрібні кроки на шляху до популяризації безготівкових розрахунків у нашій державі. 6 червня було видано Постанову НБУ щодо встановлення граничних сум для розрахунку в готівковій формі.  Європейська Бізнес Асоціація давно звертала увагу на необхідність затвердження на державному рівні граничної суми розрахунку готівкою. Відповідний проект Постанови був розроблений НБУ в березні цього року. Такі обмеження є звичною практикою для розвинених європейських економік і покликані не тільки популяризувати безготівкові розрахунки, але й детенізувати розрахунки за коштовні покупки. Прийнята НБУ Постанова передбачає, що сума розрахунків готівкою протягом одного дня між підприємствами (підприємцями) становить 10 000 гривень, в свою чергу, готівкові розрахунки між фізичною особою та підприємством (підприємцем) за товари (роботи, послуги) не мають перевищувати 150 000 гривень. У листі до НБУ ми також підкреслили, що важливо, аби подібні обмеження супроводжувались розвитком інфраструктури та контролем за чесними комісіями з боку банків. Отож, ми щиро сподіваємось на ефективну імплементацію положень Постанови на практиці вже найближчим часом.

Органи державної влади здійснюють вагомі і потрібні кроки на шляху до популяризації безготівкових розрахунків у нашій державі. 6 червня було видано Постанову НБУ щодо встановлення граничних сум для розрахунку в готівковій формі. 

Європейська Бізнес Асоціація давно звертала увагу на необхідність затвердження на державному рівні граничної суми розрахунку готівкою. Відповідний проект Постанови був розроблений НБУ в березні цього року. Такі обмеження є звичною практикою для розвинених європейських економік і покликані не тільки популяризувати безготівкові розрахунки, але й детенізувати розрахунки за коштовні покупки. Прийнята НБУ Постанова передбачає, що сума розрахунків готівкою протягом одного дня між підприємствами (підприємцями) становить 10 000 гривень, в свою чергу, готівкові розрахунки між фізичною особою та підприємством (підприємцем) за товари (роботи, послуги) не мають перевищувати 150 000 гривень.

У листі до НБУ ми також підкреслили, що важливо, аби подібні обмеження супроводжувались розвитком інфраструктури та контролем за чесними комісіями з боку банків.

Отож, ми щиро сподіваємось на ефективну імплементацію положень Постанови на практиці вже найближчим часом.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: