fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

30/ 05/ 2013
  Державною службою інтелектуальної власності України (надалі – Державна служба) разом з Комітетом Європейської Бізнес Асоціації побутової електротехніки (надалі – Комітетом Асоціації) був розроблений проект Постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України «Про розмір відрахувань виробниками та імпортерами обладнання і матеріальних носіїв, із застосуванням яких у домашніх умовах можна здійснити відтворення товарів і виконань, зафіксованих у фонограмах і (або) відеограмах» від 27 червня 2003 року № 992» (надалі – проект Постанови) з метою розроблення чіткого переліку обладнання і матеріальних носіїв, з яких необхідно здійснювати відрахування. Історія питання: Відсутність чіткого переліку обладнання і матеріальних носіїв в Постанові Кабінету Міністрів України «Про розмір відрахувань виробниками та імпортерами обладнання і матеріальних носіїв, із застосуванням яких у домашніх умовах можна здійснити відтворення товарів і виконань, зафіксованих у фонограмах і (або) відеограмах» від 27 червня 2003 року № 992 (надалі – Постанова № 992) та відсутність прозорого механізму здійснення відрахувань створювали проблеми для представників бізнесу в Україні. Зокрема, у взаємовідносинах з уповноваженою організацією колективного управління, яка занадто широко тлумачила перелік обладнання і матеріальних носіїв в Постанові № 992. Інша проблема полягала у невиправдано високих ставках таких відрахувань: 3% та 5% від вартості обладнання і матеріальних носіїв відповідно. Таким чином, Комітет Асоціації, починаючи з 2011 року, активно відстоював ідею перегляду Постанови № 992. Асоціація організувала ряд зустрічей з представниками органів державної влади та іншими зацікавленими сторонами, надіслала величезну кількість листів як українським, так і європейським високопосадовцям, а також відстоювала позицію Комітету на всіх можливих рівнях. Завдяки спільним зусиллям Державна служба розробила проект Постанови у відповідності з пропозиціями Асоціації та опублікувала його на офіційному веб-сайті відомства для громадського обговорення 22 травня ц.р. Ми дякуємо всім членам Асоціації, які підтримували наші зусилля, направлені на вирішення даного питання. Асоціація продовжить відстоювати прийняття проекту Постанови та створення прозорої системи захисту прав інтелектуальної власності в Україні шляхом активної співпраці з Державною службою та іншими зацікавленими сторонами.

Державною службою інтелектуальної власності України (надалі – Державна служба) разом з Комітетом Європейської Бізнес Асоціації побутової електротехніки (надалі – Комітетом Асоціації) був розроблений проект Постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України «Про розмір відрахувань виробниками та імпортерами обладнання і матеріальних носіїв, із застосуванням яких у домашніх умовах можна здійснити відтворення товарів і виконань, зафіксованих у фонограмах і (або) відеограмах» від 27 червня 2003 року № 992» (надалі – проект Постанови) з метою розроблення чіткого переліку обладнання і матеріальних носіїв, з яких необхідно здійснювати відрахування.

Історія питання: Відсутність чіткого переліку обладнання і матеріальних носіїв в Постанові Кабінету Міністрів України «Про розмір відрахувань виробниками та імпортерами обладнання і матеріальних носіїв, із застосуванням яких у домашніх умовах можна здійснити відтворення товарів і виконань, зафіксованих у фонограмах і (або) відеограмах» від 27 червня 2003 року № 992 (надалі – Постанова № 992) та відсутність прозорого механізму здійснення відрахувань створювали проблеми для представників бізнесу в Україні. Зокрема, у взаємовідносинах з уповноваженою організацією колективного управління, яка занадто широко тлумачила перелік обладнання і матеріальних носіїв в Постанові № 992. Інша проблема полягала у невиправдано високих ставках таких відрахувань: 3% та 5% від вартості обладнання і матеріальних носіїв відповідно.

Таким чином, Комітет Асоціації, починаючи з 2011 року, активно відстоював ідею перегляду Постанови № 992. Асоціація організувала ряд зустрічей з представниками органів державної влади та іншими зацікавленими сторонами, надіслала величезну кількість листів як українським, так і європейським високопосадовцям, а також відстоювала позицію Комітету на всіх можливих рівнях.

Завдяки спільним зусиллям Державна служба розробила проект Постанови у відповідності з пропозиціями Асоціації та опублікувала його на офіційному веб-сайті відомства для громадського обговорення 22 травня ц.р.

Ми дякуємо всім членам Асоціації, які підтримували наші зусилля, направлені на вирішення даного питання. Асоціація продовжить відстоювати прийняття проекту Постанови та створення прозорої системи захисту прав інтелектуальної власності в Україні шляхом активної співпраці з Державною службою та іншими зацікавленими сторонами.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: