fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Зернові та олійні культури

23/ 05/ 2013
  Завдяки зусиллям Європейської Бізнес Асоціації та інших громадських організацій, 21 травня 2013 року Верховна Рада України прийняла у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України Про зерно та ринок зерна в Україні (щодо дерегуляції ринку зерна) №2459. Історія питання: Певний прогрес у дерегуляції зернового сектору України був досягнутий Кабінетом Міністрів України в середині 2012 року, коли було спрощено порядок сертифікації якості зерна. Зерновий сектор сприйняв це досягнення як важливий крок до забезпечення розвитку України як світового лідера в експорті продовольства. Проте, наприкінці 2012 року старий порядок сертифікації було відновлено   шляхом прийняття Закону України №5462-VI від 16 листопада 2012 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства соціальної політики України, інших центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується через відповідних міністрів», який став суттєвим кроком назад для зернової галузі. Впродовж першої половини 2013 року представники Комітету зернових та олійних культур Європейської Бізнес Асоціації разом з іншими громадськими організаціями активно працювали над повторним спрощенням порядку сертифікації. В результаті, 21 травня 2013 року Верховна Рада України прийняла у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України Про зерно та ринок зерна в Україні (щодо дерегуляції ринку зерна) №2459. Цей визначний прогрес, досягнутий завдяки співпраці Уряду України, Парламенту та представників зернової галузі, суттєво зменшить бюрократичне навантаження та сприятиме подальшій дерегуляції зернової галузі та, відповідно, безперервному розвитку й процвітанню сільського господарства України в цілому. Європейська Бізнес Асоціація хоче виразити свою щиру подяку Комітету Верховної Ради України з аграрної політики та земельних відносин, Народним Депутатам, які підтримали цю важливу ініціативу, Міністерству аграрної політики та продовольства України та Державній інспекції сільського господарства України, а також поділитися цим прогресом з членами Асоціації.

Завдяки зусиллям Європейської Бізнес Асоціації та інших громадських організацій, 21 травня 2013 року Верховна Рада України прийняла у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України “Про зерно та ринок зерна в Україні” (щодо дерегуляції ринку зерна) №2459.

Історія питання: Певний прогрес у дерегуляції зернового сектору України був досягнутий Кабінетом Міністрів України в середині 2012 року, коли було спрощено порядок сертифікації якості зерна. Зерновий сектор сприйняв це досягнення як важливий крок до забезпечення розвитку України як світового лідера в експорті продовольства. Проте, наприкінці 2012 року старий порядок сертифікації було відновлено   шляхом прийняття Закону України №5462-VI від 16 листопада 2012 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства соціальної політики України, інших центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується через відповідних міністрів», який став суттєвим кроком назад для зернової галузі.

Впродовж першої половини 2013 року представники Комітету зернових та олійних культур Європейської Бізнес Асоціації разом з іншими громадськими організаціями активно працювали над повторним спрощенням порядку сертифікації. В результаті, 21 травня 2013 року Верховна Рада України прийняла у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України “Про зерно та ринок зерна в Україні” (щодо дерегуляції ринку зерна) №2459.

Цей визначний прогрес, досягнутий завдяки співпраці Уряду України, Парламенту та представників зернової галузі, суттєво зменшить бюрократичне навантаження та сприятиме подальшій дерегуляції зернової галузі та, відповідно, безперервному розвитку й процвітанню сільського господарства України в цілому.

Європейська Бізнес Асоціація хоче виразити свою щиру подяку Комітету Верховної Ради України з аграрної політики та земельних відносин, Народним Депутатам, які підтримали цю важливу ініціативу, Міністерству аграрної політики та продовольства України та Державній інспекції сільського господарства України, а також поділитися цим прогресом з членами Асоціації.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: