fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Агрохімія

24/ 10/ 2012
  31 жовтня 2012 р., прислухавшись до аргументації Європейської Бізнес Асоціації та інших профільних організацій, що представляють інтереси компаній - зерновиробників та зернотрейдерів на сільськогосподарському ринку України, Кабінет Міністрів України ухвалив відміну обовязкової реєстрації зовнішньоекономічних контрактів. Історія питання: 13 грудня 2010 р. Кабінету Міністрів України ухвалив Постанову «Деякі питання укладення та реєстрації зовнішньоекономічних контрактів» №1254, відповідно до якої починаючи з 1 лютого 2011 послуги з укладення і реєстрації зовнішньоекономічних контрактів на експорт сільськогосподарської продукції надавали Аграрна біржа та інші товарні біржі, які сертифіковані у встановленому законодавством порядку. Комітет зернових та олійних культур Європейської Бізнес Асоціації переконаний, що такі дії дозволять зняти зайвий тягар з виробників та експортерів зернової продукції, а також сприятимуть поліпшенню бізнес-клімату в Україні. Відповідно до Закону України Про державну підтримку сільського господарства України №1877 у будь - якого суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності, який є власником сільськогосподарської продукції (зокрема, зернових та олійних культур, а також продуктів переробки останніх) і який здійснює її експорт, не виникає зобов’язання здійснювати митне оформлення експорту на підставі зовнішньоекономічних контрактів, укладених та зареєстрованих на Аграрній біржі та інших товарних біржах. Тому введення будь-яких обмежень на безперешкодне та вільне переміщення сільськогосподарської продукції на експорт є недійсними. Відповідно, нав’язування власнику сільськогосподарської продукції конкретних постачальників послуг є протизаконним. Комітет зернових та олійних культур Європейської Бізнес Асоціації, який об’єднує найбільших виробників та експортерів зерна, неодноразово звертався до уряду України з проханням відмінити обов’язкову реєстрацію зовнішньоекономічних контрактів під час продажу сільськогосподарської продукції на Аграрній біржі, оскільки роль, яку має нести на собі реєстрація полягає в державному моніторингу зернових та олійних культур. А цю функцію можна передати профільним державним установам. Європейська Бізнес Асоціація радіє з приводу прийнятого рішення про скасування обовязкової реєстрації зовнішньоекономічних контрактів під час продажу сільськогосподарської продукції в ході засідання у Кабінеті Міністрів України, яке відбулося 31 жовтня 2012. Адже це – довгоочікувана ініціатива, що дає всі підстави сподіватися на врегулювання цієї проблеми й створення додаткових сприятливих умов та подальших гарантій для ефективної співпраці. Ми з радістю хочемо розділити цей успіх з нашими членами, які очікували добру новину про скасування вищезгаданої нормативної вимоги.

31 жовтня 2012 р., прислухавшись до аргументації Європейської Бізнес Асоціації та інших профільних організацій, що представляють інтереси компаній – зерновиробників та зернотрейдерів на сільськогосподарському ринку України, Кабінет Міністрів України ухвалив відміну обов’язкової реєстрації зовнішньоекономічних контрактів.

Історія питання: 13 грудня 2010 р. Кабінету Міністрів України ухвалив Постанову «Деякі питання укладення та реєстрації зовнішньоекономічних контрактів» №1254, відповідно до якої починаючи з 1 лютого 2011 послуги з укладення і реєстрації зовнішньоекономічних контрактів на експорт сільськогосподарської продукції надавали Аграрна біржа та інші товарні біржі, які сертифіковані у встановленому законодавством порядку.

Комітет зернових та олійних культур Європейської Бізнес Асоціації переконаний, що такі дії дозволять зняти зайвий тягар з виробників та експортерів зернової продукції, а також сприятимуть поліпшенню бізнес-клімату в Україні.

Відповідно до Закону України “Про державну підтримку сільського господарства України” №1877 у будь – якого суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності, який є власником сільськогосподарської продукції (зокрема, зернових та олійних культур, а також продуктів переробки останніх) і який здійснює її експорт, не виникає зобов’язання здійснювати митне оформлення експорту на підставі зовнішньоекономічних контрактів, укладених та зареєстрованих на Аграрній біржі та інших товарних біржах. Тому введення будь-яких обмежень на безперешкодне та вільне переміщення сільськогосподарської продукції на експорт є недійсними. Відповідно, нав’язування власнику сільськогосподарської продукції конкретних постачальників послуг є протизаконним.

Комітет зернових та олійних культур Європейської Бізнес Асоціації, який об’єднує найбільших виробників та експортерів зерна, неодноразово звертався до уряду України з проханням відмінити обов’язкову реєстрацію зовнішньоекономічних контрактів під час продажу сільськогосподарської продукції на Аграрній біржі, оскільки роль, яку має нести на собі реєстрація полягає в державному моніторингу зернових та олійних культур. А цю функцію можна передати профільним державним установам.

Європейська Бізнес Асоціація радіє з приводу прийнятого рішення про скасування обов’язкової реєстрації зовнішньоекономічних контрактів під час продажу сільськогосподарської продукції в ході засідання у Кабінеті Міністрів України, яке відбулося 31 жовтня 2012. Адже це – довгоочікувана ініціатива, що дає всі підстави сподіватися на врегулювання цієї проблеми й створення додаткових сприятливих умов та подальших гарантій для ефективної співпраці.

Ми з радістю хочемо розділити цей успіх з нашими членами, які очікували добру новину про скасування вищезгаданої нормативної вимоги.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: