fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Харчові питання

25/ 07/ 2011
  Ми раді повідомити Вам про прогрес у питанні звільнення від податку на додану вартість (надалі – ПДВ) операцій з постачання імпортованих продуктів дитячого харчування відповідно до статей 197.1.1 та 197.4 Податкового кодексу України № 2755-VI від 2 грудня 2010 року (надалі – Податковий Кодекс). Відповідно до наведених положень Податкового Кодексу, операції з постачання певних продуктів дитячого харчування підлягають звільненню від ПДВ за списком, визначеним Кабінетом Міністрів України. Така сама можливість передбачена і для відповідних імпортованих товарів. Від імені компаній-членів, що працюють на ринку дитячого харчування, Асоціація послідовно наголошувала на необхідності запровадження однакових ринкових умов як для вітчизняних так і для імпортованих продуктів дитячого харчування, передбачивши можливість звільнення від ПДВ відповідних імпортованих товарів – позиція, що раніше не була підтримана певними представниками Уряду. Завдяки зусиллям Асоціації, Міністерство охорони здоров’я України підготувало Проект Постанови Кабінету Міністрів України «Про перелік продуктів дитячого харчування та товарів дитячого асортименту для немовлят, операції з постачання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість, та Порядок їх постачання» (надалі – Проект Постанови) який враховує позицію Асоціації. Ви також можете ознайомитись з офіційним листом-відповіддю Міністерства охорони здоров’я України щодо даного питання. Проект Постанови наразі проходить процедуру погодження з іншими відповідальними Міністерствами. Ми дякуємо всім членам Асоціації, хто підтримував наші зусилля, направлені на вирішення цього питання та будемо тримати Вас в курсі в разі подальшого розвитку подій.

Ми раді повідомити Вам про прогрес у питанні звільнення від податку на додану вартість (надалі – ПДВ) операцій з постачання імпортованих продуктів дитячого харчування відповідно до статей 197.1.1 та 197.4 Податкового кодексу України № 2755-VI від 2 грудня 2010 року (надалі – Податковий Кодекс).

Відповідно до наведених положень Податкового Кодексу, операції з постачання певних продуктів дитячого харчування підлягають звільненню від ПДВ за списком, визначеним Кабінетом Міністрів України. Така сама можливість передбачена і для відповідних імпортованих товарів.

Від імені компаній-членів, що працюють на ринку дитячого харчування, Асоціація послідовно наголошувала на необхідності запровадження однакових ринкових умов як для вітчизняних так і для імпортованих продуктів дитячого харчування, передбачивши можливість звільнення від ПДВ відповідних імпортованих товарів – позиція, що раніше не була підтримана певними представниками Уряду.

Завдяки зусиллям Асоціації, Міністерство охорони здоров’я України підготувало Проект Постанови Кабінету Міністрів України «Про перелік продуктів дитячого харчування та товарів дитячого асортименту для немовлят, операції з постачання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість, та Порядок їх постачання» (надалі – Проект Постанови) який враховує позицію Асоціації. Ви також можете ознайомитись з офіційним листом-відповіддю Міністерства охорони здоров’я України щодо даного питання. Проект Постанови наразі проходить процедуру погодження з іншими відповідальними Міністерствами.

Ми дякуємо всім членам Асоціації, хто підтримував наші зусилля, направлені на вирішення цього питання та будемо тримати Вас в курсі в разі подальшого розвитку подій.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: