fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Митні питання

04/ 07/ 2011
  Європейська Бізнес Асоціація постійно концентрує свої зусилля на розбудові сприятливого для інвестицій бізнес середовища в Україні, у якому бізнес не повинен буде сплачувати обтяжливі та зайві збори та гарантії державним органам. Одним із таких зборів є застава (або еквівалентна гарантія), яка подається митним органам для покриття витрат, які може понести митний орган, власник митного складу або власник товарів в результаті дій митного органу, вчинених від власного імені, направлених на захист прав інтелектуальної власності. Наказ Державної митної служби України № 520 від 20 червня 2007 р. встановлював суму такої гарантії у 5 000 євро. Протягом тривалого періоду часу Європейська Бізнес Асоціація докладала значних зусиль для скасування цієї застави, оскільки імпортери вважають таку гарантію необов’язковою для забезпечення захисту їх законних інтересів. Результатом відстоювання Європейською Бізнес Асоціацією інтересів її компаній-членів стало підписання Державною митною службою України наказу № 304, від 12 квітня 2011 р., за яким сума такої застави зменшується до 1 000 євро. Більше того, така застава стає необов’язковою – власник прав інтелектуальної власності може відшкодовувати витрати, повязані із діями митних органів щодо сприяння захисту прав інтелектуальної власності, за рахунок власних обігових коштів без використання гарантійної суми, внесеної на депозитний рахунок Держмитслужби України. Проект нового Митного кодексу України, який на сьогодні активно обговорюється у Верховній Раді України, не передбачає зобов’язань щодо надання такої гарантії або застави. Таким чином, скасування згаданої застави є ще одним кроком у напрямку побудови ясного та сприятливого бізнес-клімату в Україні.

Європейська Бізнес Асоціація постійно концентрує свої зусилля на розбудові сприятливого для інвестицій бізнес середовища в Україні, у якому бізнес не повинен буде сплачувати обтяжливі та зайві збори та гарантії державним органам.

Одним із таких зборів є застава (або еквівалентна гарантія), яка подається митним органам для покриття витрат, які може понести митний орган, власник митного складу або власник товарів в результаті дій митного органу, вчинених від власного імені, направлених на захист прав інтелектуальної власності. Наказ Державної митної служби України № 520 від 20 червня 2007 р. встановлював суму такої гарантії у 5 000 євро.

Протягом тривалого періоду часу Європейська Бізнес Асоціація докладала значних зусиль для скасування цієї застави, оскільки імпортери вважають таку гарантію необов’язковою для забезпечення захисту їх законних інтересів.

Результатом відстоювання Європейською Бізнес Асоціацією інтересів її компаній-членів стало підписання Державною митною службою України наказу № 304, від 12 квітня 2011 р., за яким сума такої застави зменшується до 1 000 євро. Більше того, така застава стає необов’язковою – власник прав інтелектуальної власності може відшкодовувати витрати, пов’язані із діями митних органів щодо сприяння захисту прав інтелектуальної власності, за рахунок власних обігових коштів без використання гарантійної суми, внесеної на депозитний рахунок Держмитслужби України.

Проект нового Митного кодексу України, який на сьогодні активно обговорюється у Верховній Раді України, не передбачає зобов’язань щодо надання такої гарантії або застави.

Таким чином, скасування згаданої застави є ще одним кроком у напрямку побудови ясного та сприятливого бізнес-клімату в Україні.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: