fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

HR, Роздрібна торгівля

08/ 09/ 2020
  ВР зробила крок до впровадження електронних трудових книжок Бізнес вітає прийняття законопроєкту №3623 в першому читанні, який передбачає переведення в електронний формат обліку трудових відносин з працівниками. Це дозволить бізнесу зменшити затрати на ведення паперового документообігу, мінімізує ризики, пов’язані із втратою паперової трудової книжки та можливих фальсифікацій записів, а також дозволить здійснювати нарахування пенсії в автоматичному режимі. Водночас залишаються невирішеними такі питання як достовірність та захищеність даних, передача даних в архів (досі здійснюється в паперовому вигляді з погодженням), залишається обов’язок дублювати записи до трудової книжки. Додатково необхідно передбачити втрату чинності інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників. Сподіваємось, що протягом п’ятирічного перехідного періоду ці питання будуть вирішені з урахуванням пропозицій від бізнесу.

ВР зробила крок до впровадження електронних трудових книжок

Бізнес вітає прийняття законопроєкту №3623 в першому читанні, який передбачає переведення в електронний формат обліку трудових відносин з працівниками.

Це дозволить бізнесу зменшити затрати на ведення паперового документообігу, мінімізує ризики, пов’язані із втратою паперової трудової книжки та можливих фальсифікацій записів, а також дозволить здійснювати нарахування пенсії в автоматичному режимі. Водночас залишаються невирішеними такі питання як достовірність та захищеність даних, передача даних в архів (досі здійснюється в паперовому вигляді з погодженням), залишається обов’язок дублювати записи до трудової книжки. Додатково необхідно передбачити втрату чинності інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників. Сподіваємось, що протягом п’ятирічного перехідного періоду ці питання будуть вирішені з урахуванням пропозицій від бізнесу.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: