fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Роздрібна торгівля

12/ 02/ 2018
  Якщо для кожного з нас це просто питання зручності розрахунків, то для торгівельних мереж нестача дріб’язку є справжньою проблемою. Тому ми вже протягом тривалого часу ведемо діалог з Національним банком України щодо нестачі монет дрібних номіналів. А наприкінці минулого року Нацбанк розмістив для обговорення проект Постанови Правління «Про оптимізацію обігу монет дрібних номіналів», яким пропонується запровадити в Україні механізм заокруглення загальних у чеку сум розрахунків. Комітет з роздрібної торгівлі в цілому підтримує Проект Постанови, але водночас звертає увагу на перелік проблемних питань, що можуть виникнути у разі імлементації цієї норми загалом. Задля вирішення цих питань необхідна участь не тільки Нацбанку, але й Міністерства фінансів України, Державної фіскальної служби України та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Минулого тижня відбулася робоча нарада з представниками вищезазначених відомств, на якій було прийнято рішення створити робочу групу задля врегулювання всіх неузгодженостей. Асоціація вдячна всім учасникам зустрічі за відкритість до діалогу та за зусилля направлені на удосконалення порядку ведення обігу готівкових коштів та продовжуватиме роботу в даному напрямку.

Якщо для кожного з нас це просто питання зручності розрахунків, то для торгівельних мереж нестача дріб’язку є справжньою проблемою. Тому ми вже протягом тривалого часу ведемо діалог з Національним банком України щодо нестачі монет дрібних номіналів. А наприкінці минулого року Нацбанк розмістив для обговорення проект Постанови Правління «Про оптимізацію обігу монет дрібних номіналів», яким пропонується запровадити в Україні механізм заокруглення загальних у чеку сум розрахунків.

Комітет з роздрібної торгівлі в цілому підтримує Проект Постанови, але водночас звертає увагу на перелік проблемних питань, що можуть виникнути у разі імлементації цієї норми загалом. Задля вирішення цих питань необхідна участь не тільки Нацбанку, але й Міністерства фінансів України, Державної фіскальної служби України та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Минулого тижня відбулася робоча нарада з представниками вищезазначених відомств, на якій було прийнято рішення створити робочу групу задля врегулювання всіх неузгодженостей.

Асоціація вдячна всім учасникам зустрічі за відкритість до діалогу та за зусилля направлені на удосконалення порядку ведення обігу готівкових коштів та продовжуватиме роботу в даному напрямку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: