fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Дніпро Фінанси та податки

07/ 04/ 2023
  Під час третього вебінару проєкту EBA Dnipro FinTax Solutions, за участю спікерів зі Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП та Тетяни Потопальської, експертки-аналітикині з питань оподаткування, обговорили актуальні для бізнесу теми акцизного податку та ПДВ. Так, експерти надали наступні практичні поради з наступних тем:  Особливості використання пального, придбаного для електрогенераторних установок, для уникнення ризику застосування штрафних санкцій за впровадження діяльності з пальним без відповідної ліцензії.  Зупинення реєстрацій податкових накладних та їх відновлення. У разі, якщо реєстрація податкових накладних була зупинена, необхідно провести перевірку правильності кодів класифікації товарів або послуг, а також підготувати документи й пояснення, що підтверджують факт та можливість здійснення операцій. Після цього можна подати заяву на відновлення реєстрації податкових накладних.  Пільги. Під час ВС запроваджено чисельні пільги та знижені ставки, якими платники податків можуть користуватися. Але необхідно звертати увагу, що деякі пільги мають терміновий характер та кінцевий термін щодо їх застосування. Так, наприклад, знижені ставки по ПДВ та акцизу для певних видів пального застосовуються до 01.07.2023.  Перевірки. Під час проведення податкових перевірок звертається увага на дотримання податкового законодавства, в тому числі під час фактичних перевірок підакцизних товарів. Приділено увагу можливим наслідкам для платників податків у випадку недопущення контролюючого органу до проведення фактичної перевірки. Крім того, акцентовано увагу на необхідності належного обліку відповідних операцій та документів.  Перспективи законодавчих змін. Висвітлено питання щодо майбутніх змін до податкового законодавства по ПДВ, акцизному податку, режиму експортного забезпечення на період дії воєнного, надзвичайного стану.

Під час третього вебінару проєкту EBA Dnipro FinTax Solutions, за участю спікерів зі Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП та Тетяни Потопальської, експертки-аналітикині з питань оподаткування, обговорили актуальні для бізнесу теми акцизного податку та ПДВ.

Так, експерти надали наступні практичні поради з наступних тем:

✅ Особливості використання пального, придбаного для електрогенераторних установок, для уникнення ризику застосування штрафних санкцій за впровадження діяльності з пальним без відповідної ліцензії.

✅ Зупинення реєстрацій податкових накладних та їх відновлення. У разі, якщо реєстрація податкових накладних була зупинена, необхідно провести перевірку правильності кодів класифікації товарів або послуг, а також підготувати документи й пояснення, що підтверджують факт та можливість здійснення операцій. Після цього можна подати заяву на відновлення реєстрації податкових накладних.

✅ Пільги. Під час ВС запроваджено чисельні пільги та знижені ставки, якими платники податків можуть користуватися. Але необхідно звертати увагу, що деякі пільги мають терміновий характер та кінцевий термін щодо їх застосування. Так, наприклад, знижені ставки по ПДВ та акцизу для певних видів пального застосовуються до 01.07.2023.

✅ Перевірки. Під час проведення податкових перевірок звертається увага на дотримання податкового законодавства, в тому числі під час фактичних перевірок підакцизних товарів. Приділено увагу можливим наслідкам для платників податків у випадку недопущення контролюючого органу до проведення фактичної перевірки. Крім того, акцентовано увагу на необхідності належного обліку відповідних операцій та документів.

✅ Перспективи законодавчих змін. Висвітлено питання щодо майбутніх змін до податкового законодавства по ПДВ, акцизному податку, режиму експортного забезпечення на період дії воєнного, надзвичайного стану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: