fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Одеса HR HUB

06/ 10/ 2021
  Сьогодні на ринку праці ми спостерігаємо зміну трендів. Поступово уряд та парламент позбувається “старих” правил у трудових відносинах на зміну яким приходять нові сучасні рішення.   Так, у 2021 році розпочався процесс внесення кардинальних змін та удосконалення трудового законодавства.  6 жовтня 2021 року ми зустрілися на HR Хабі з Асоціацією в Одесі ми обговорили основні зміни в законодавстві про працю у 2021 році та провели короткий огляд напрямків руху і подальшого розвитку. Запрошені спікери, експерти компанії Арцінгер -  радниця практик трудового та корпоративного права Алеся Павлинська та юристка практики трудового права Ксенія Лотош - розповіли про: відносини з посадовими особами ТОВ та ТДВ, у звязку із набуттям чинності змін до п. 12 ст. 39 ЗУ “Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю” з 14 серпня 2021 (внесені ЗУ “Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні”, більш відомим як Закон про Дія Сіті); гіг-контракти та гіг-спеціалістів на яких поширюються особливі особливі умови щодо робочого часу (включаючи ненормований робочий час), надання відпусток, підстав і термінів припинення контрактів, контролю та спостереженням за роботою тощо (зміни впроваджено Законом про “Дія Сіті” з 14 серпня 2021 року); електронні лікарняні та заміну паперових лікарняних відомостями з Єдиного реєстру страхувальників на Порталі ПФУ (Перехідний період – до 1 жовтня 2021 року); Крім того приділили увагу питанням переходу до електронних трудових книжок, новим правилам дистанційної та надомної роботи, змінам у “декретних” відпустках та новому виду відпустки при народженні дитини. Тож надалі роботодавцям слід дотримуватись нових правил зокрема у питаннях надання відпусток, у тому числі після затвердження Порядку КМУ про надання відпусток при народженні дитини, оновити внутрішні політики та процедури щодо надання відпусток, ознайомити працівників із відповідними змінами.  Від імені Європейської Бізнес Асоціації дякуємо спікерам за змістовні виступи, а учасникам за залученість до заданої тематики!
01/

Сьогодні на ринку праці ми спостерігаємо зміну трендів. Поступово уряд та парламент позбувається “старих” правил у трудових відносинах на зміну яким приходять нові сучасні рішення.   Так, у 2021 році розпочався процесс внесення кардинальних змін та удосконалення трудового законодавства. 

6 жовтня 2021 року ми зустрілися на HR Хабі з Асоціацією в Одесі ми обговорили основні зміни в законодавстві про працю у 2021 році та провели короткий огляд напрямків руху і подальшого розвитку. Запрошені спікери, експерти компанії “Арцінгер” –  радниця практик трудового та корпоративного права Алеся Павлинська та юристка практики трудового права Ксенія Лотош – розповіли про:

  • відносини з посадовими особами ТОВ та ТДВ, у звязку із набуттям чинності змін до п. 12 ст. 39 ЗУ “Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю” з 14 серпня 2021 (внесені ЗУ “Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні”, більш відомим як Закон про Дія Сіті);
  • гіг-контракти та гіг-спеціалістів на яких поширюються особливі особливі умови щодо робочого часу (включаючи ненормований робочий час), надання відпусток, підстав і термінів припинення контрактів, контролю та спостереженням за роботою тощо (зміни впроваджено Законом про “Дія Сіті” з 14 серпня 2021 року);
  • електронні лікарняні та заміну паперових лікарняних відомостями з Єдиного реєстру страхувальників на Порталі ПФУ (Перехідний період – до 1 жовтня 2021 року);

Крім того приділили увагу питанням переходу до електронних трудових книжок, новим правилам дистанційної та надомної роботи, змінам у “декретних” відпустках та новому виду відпустки при народженні дитини.

Тож надалі роботодавцям слід дотримуватись нових правил зокрема у питаннях надання відпусток, у тому числі після затвердження Порядку КМУ про надання відпусток при народженні дитини, оновити внутрішні політики та процедури щодо надання відпусток, ознайомити працівників із відповідними змінами. 

Від імені Європейської Бізнес Асоціації дякуємо спікерам за змістовні виступи, а учасникам за залученість до заданої тематики!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: