fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я

18/ 02/ 2021
  Представники Європейської Бізнес Асоціації взяли участь в XVI міжнародному аналітичному форумі Фармапогляд – 2021 «ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНІ ВІТРИ». До заходу долучились: Георгій Вікторов, Голова правління Комітету з охорони здоровя ЕВА та Голова Представництва Abbott Laboratories в Україні, Андрій Стогній, Член правління Комітету та регіональний директор Компанії Сантен в Україні, Білорусі, Країнах Кавказу та Центральної Азії, Дмитро Лур’є, Менеджер Комітету з охорони здоровя. Представники EBA підняли питання впливу COVID-19 на фармацевтичний бізнес та очікувань професійної спільноти у 2021 році, зміни у моделі роботи фармацевтичних компаній та подальших перспектив розвитку галузі в Україні та світі. Однією з основних тем дискусії стало питання державних закупівель лікарських засобів та медичних виробів, що були розпочаті ДП «Медичні закупівлі України» у 2020 році. В цьому контексті експерти Комітету з охорони здоровя ЕВА звернули увагу на необхідність подальшого розширення можливості застосування механізму роботи ДП «Медичні закупівлі України» як Централізованої закупівельної організації щодо регіональних та локальних закупівель, в тому числі у зв’язку з початком включення закупівель ліків до Програми медичних гарантій, що буде здійснюватися закладами охорони здоров’я самостійно, а не централізовано. Окремо було підняте питання застосування нового для України інструменту доступу до інноваційного лікування – договорів керованого доступу, а також необхідності його подальшого комплексного законодавчого врегулювання. Крім того, обговорювалося питання подальшого розвитку урядової програми реімбурсації «Доступні ліки», перехід з 1 липня 2021 року до НСЗУ адміністрування реімбурсації препаратів для пацієнтів з цукровим діабетом І типу та нецукровим діабетом. У ході дискусії Дмитро Лур’є закликав представників НСЗУ до завчасного конструктивного діалогу з представниками бізнес спільноти щодо критеріїв та пріоритетів подальшого розширення програми реімбурсації, в тому числі, враховуючи озвучені плани щодо включення до неї з 1 жовтня 2021 року нового напряму - лікарські засоби для лікування розладів психіки та поведінки.
01/

Представники Європейської Бізнес Асоціації взяли участь в XVI міжнародному аналітичному форумі Фармапогляд – 2021 «ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНІ ВІТРИ».

До заходу долучились: Георгій Вікторов, Голова правління Комітету з охорони здоров’я ЕВА та Голова Представництва Abbott Laboratories в Україні, Андрій Стогній, Член правління Комітету та регіональний директор Компанії Сантен в Україні, Білорусі, Країнах Кавказу та Центральної Азії, Дмитро Лур’є, Менеджер Комітету з охорони здоров’я.

Представники EBA підняли питання впливу COVID-19 на фармацевтичний бізнес та очікувань професійної спільноти у 2021 році, зміни у моделі роботи фармацевтичних компаній та подальших перспектив розвитку галузі в Україні та світі.

Однією з основних тем дискусії стало питання державних закупівель лікарських засобів та медичних виробів, що були розпочаті ДП «Медичні закупівлі України» у 2020 році. В цьому контексті експерти Комітету з охорони здоров’я ЕВА звернули увагу на необхідність подальшого розширення можливості застосування механізму роботи ДП «Медичні закупівлі України» як Централізованої закупівельної організації щодо регіональних та локальних закупівель, в тому числі у зв’язку з початком включення закупівель ліків до Програми медичних гарантій, що буде здійснюватися закладами охорони здоров’я самостійно, а не централізовано.

Окремо було підняте питання застосування нового для України інструменту доступу до інноваційного лікування – договорів керованого доступу, а також необхідності його подальшого комплексного законодавчого врегулювання.

Крім того, обговорювалося питання подальшого розвитку урядової програми реімбурсації «Доступні ліки», перехід з 1 липня 2021 року до НСЗУ адміністрування реімбурсації препаратів для пацієнтів з цукровим діабетом І типу та нецукровим діабетом.

У ході дискусії Дмитро Лур’є закликав представників НСЗУ до завчасного конструктивного діалогу з представниками бізнес спільноти щодо критеріїв та пріоритетів подальшого розширення програми реімбурсації, в тому числі, враховуючи озвучені плани щодо включення до неї з 1 жовтня 2021 року нового напряму – лікарські засоби для лікування розладів психіки та поведінки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: