fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Одеса Правові питання, Одеса Екологічні питання

24/ 01/ 2019
  Законом України “Про оцінку впливу на довкілля” було імплементовано Директиву 2011/92/ЄС “Про оцінку наслідків деяких публічних та приватних проектів на довкілля” та скасовано Закон України “Про екологічну експертизу”. Ним же передбачено обов’язок суб’єктів господарювання дотримуватися нової процедури, якщо вони здійснюють планову діяльність, що включає будівництво, реконструкцію, технічне переоснащення, розширення, перепрофілювання, ліквідацію (демонтаж) об’єктів, інше втручання в природне середовище. Оскільки недотримання вимог Закону може призвести до неможливості ведення господарської діяльності, а такі зміни стосуються великої кількості підприємств, ми обговорили їх на Спільному засіданні Правничого Комітету та Екологічної робочої групи Асоціації в Одесі 24 січня 2019 року. Олександр Мельник розповів про етапи та строки процедури оцінки впливу на довкілля, алгоритм інформування громадськості та проведення громадських слухань, взаємодію з Мінприроди, оскарження дій чи бездіяльності, законодавчу неузгодженість та перешкоди в реалізації процедури. Варто зазначити, що Кабінет Міністрів України ухвалив наступні підзаконні акти, необхідні для імплементації даного Закону: Постанова “Про затвердження критеріїв визначення планованої діяльності, яка не підлягає оцінці впливу на довкілля, та критеріїв визначення розширень і змін діяльності та об’єктів, які не підлягають оцінці впливу на довкілля” № 1010; Постанова “Про затвердження Порядку проведення громадських слухань у процесі оцінки впливу на довкілля” № 989; Постанова “Про затвердження Порядку передачі документації для надання висновку з оцінки впливу на довкілля та фінансування оцінки впливу на довкілля та Порядку ведення Єдиного реєстру з оцінки впливу на довкілля” № 1026. Спікери. Олександр Мельник. адвокат, керівник офісу у м. Одеса, GOLAW.
01/

Законом України “Про оцінку впливу на довкілля” було імплементовано Директиву 2011/92/ЄС “Про оцінку наслідків деяких публічних та приватних проектів на довкілля” та скасовано Закон України “Про екологічну експертизу”. Ним же передбачено обов’язок суб’єктів господарювання дотримуватися нової процедури, якщо вони здійснюють планову діяльність, що включає будівництво, реконструкцію, технічне переоснащення, розширення, перепрофілювання, ліквідацію (демонтаж) об’єктів, інше втручання в природне середовище. Оскільки недотримання вимог Закону може призвести до неможливості ведення господарської діяльності, а такі зміни стосуються великої кількості підприємств, ми обговорили їх на Спільному засіданні Правничого Комітету та Екологічної робочої групи Асоціації в Одесі 24 січня 2019 року.

Олександр Мельник розповів про етапи та строки процедури оцінки впливу на довкілля, алгоритм інформування громадськості та проведення громадських слухань, взаємодію з Мінприроди, оскарження дій чи бездіяльності, законодавчу неузгодженість та перешкоди в реалізації процедури.

Варто зазначити, що Кабінет Міністрів України ухвалив наступні підзаконні акти, необхідні для імплементації даного Закону:

  • Постанова “Про затвердження критеріїв визначення планованої діяльності, яка не підлягає оцінці впливу на довкілля, та критеріїв визначення розширень і змін діяльності та об’єктів, які не підлягають оцінці впливу на довкілля” № 1010;
  • Постанова “Про затвердження Порядку проведення громадських слухань у процесі оцінки впливу на довкілля” № 989;
  • Постанова “Про затвердження Порядку передачі документації для надання висновку з оцінки впливу на довкілля та фінансування оцінки впливу на довкілля та Порядку ведення Єдиного реєстру з оцінки впливу на довкілля” № 1026.

Спікери

1 / 1
Олександр Мельник
адвокат, керівник офісу у м. Одеса, GOLAW
Олександр Мельник

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: