fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я

19/ 01/ 2018
  Європейська Бізнес Асоціація позитивно оцінює нещодавно внесені невеликі зміни до Порядку реімбурсації. Серед змін, які несуть деякі вдосконалення до Порядку, можна виділити запровадження норми щодо можливості перереєструвати ціну на лікарський засіб, якщо вона перевищує вартість, що буде зазначена в новому опублікованому Реєстрі для відшкодування, не більше ніжна 5%. Крім того, аптекам та їх структурним підрозділам відтепер дозволяється впродовж 30 календарних днів завершити реалізацію ліків, закуплених до затвердження оновленого Реєстру – тобто, за цінами, зазначеними у попередньому Реєстрі. Одночасно, ми б хотіли звернути увагу на необхідності продовження діалогу за напрямком подальшого вдосконалення механізму реімбурсації та в контексті майбутнього розширення програми реімбурсації новими нозологіями та МНН. Зокрема,  вкрай важливим для держави є питання опрацювання проблеми різного ступеню доведення ефективності ліків, що дозволені нині до обігу в Україні.  Доцільним було б забезпечення доказу біоеквівалентності генеричними ліками відповідно до вимог, що діють в ЄС, як обов’язкової умови для подальшого включення таких лікарських засобів як в програму реімбурсації так і для закупівель за бюджетні кошти, з метою їх раціонального використання. Також, поки що невирішеними залишаються питання встановлення чітких критеріїв для визначення пріоритетних нозологій для подальшого розширення програми реімбурсації, а також рішень щодо поступового включення до механізму реімбурсації ліків, що нині забезпечуються державою шляхом закупівель та тих, що входитимуть до гарантованого пакету в межах реформування первинної ланки.

Європейська Бізнес Асоціація позитивно оцінює нещодавно внесені невеликі зміни до Порядку реімбурсації.

Серед змін, які несуть деякі вдосконалення до Порядку, можна виділити запровадження норми щодо можливості перереєструвати ціну на лікарський засіб, якщо вона перевищує вартість, що буде зазначена в новому опублікованому Реєстрі для відшкодування, не більше ніжна 5%. Крім того, аптекам та їх структурним підрозділам відтепер дозволяється впродовж 30 календарних днів завершити реалізацію ліків, закуплених до затвердження оновленого Реєстру – тобто, за цінами, зазначеними у попередньому Реєстрі.

Одночасно, ми б хотіли звернути увагу на необхідності продовження діалогу за напрямком подальшого вдосконалення механізму реімбурсації та в контексті майбутнього розширення програми реімбурсації новими нозологіями та МНН. Зокрема,  вкрай важливим для держави є питання опрацювання проблеми різного ступеню доведення ефективності ліків, що дозволені нині до обігу в Україні.  Доцільним було б забезпечення доказу біоеквівалентності генеричними ліками відповідно до вимог, що діють в ЄС, як обов’язкової умови для подальшого включення таких лікарських засобів як в програму реімбурсації так і для закупівель за бюджетні кошти, з метою їх раціонального використання. Також, поки що невирішеними залишаються питання встановлення чітких критеріїв для визначення пріоритетних нозологій для подальшого розширення програми реімбурсації, а також рішень щодо поступового включення до механізму реімбурсації ліків, що нині забезпечуються державою шляхом закупівель та тих, що входитимуть до гарантованого пакету в межах реформування первинної ланки.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: