fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Харчові питання

05/ 07/ 2017
  30 червня 2017 року Президент України підписав проект Закону №0906 від 27 листопада 2014 року «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин». Компанії-члени Європейської Бізнес Асоціації тривалий час працювали над пропозиціями до проекту Закону та досягли консенсусу з його розробниками щодо більшості позицій. Зокрема, відповідними положеннями Закону України №2042-VIII від 18 травня 2017 року встановлена неприпустимість дублювання заходів державного контролю; передбачено запровадження зовнішнього щорічного аудиту компетентного органу – Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів – в тому числі за участі представників громадськості; обмежено коло осіб, яким можуть надаватися повноваження щодо здійснення окремих заходів державного контролю, тощо. Основні положення Закону набудуть чинності після 9-місячного перехідного періоду, протягом якого необхідно розробити та прийняти близько 40 підзаконних актів. Експерти компаній-членів Асоціації готові долучитись до розробки відповідних нормативно-правових актів та вдячні як розробникам змін, так і усім залученим органам державної влади за конструктивний діалог.

30 червня 2017 року Президент України підписав проект Закону №0906 від 27 листопада 2014 року «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

Компанії-члени Європейської Бізнес Асоціації тривалий час працювали над пропозиціями до проекту Закону та досягли консенсусу з його розробниками щодо більшості позицій. Зокрема, відповідними положеннями Закону України №2042-VIII від 18 травня 2017 року встановлена неприпустимість дублювання заходів державного контролю; передбачено запровадження зовнішнього щорічного аудиту компетентного органу – Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів – в тому числі за участі представників громадськості; обмежено коло осіб, яким можуть надаватися повноваження щодо здійснення окремих заходів державного контролю, тощо.

Основні положення Закону набудуть чинності після 9-місячного перехідного періоду, протягом якого необхідно розробити та прийняти близько 40 підзаконних актів. Експерти компаній-членів Асоціації готові долучитись до розробки відповідних нормативно-правових актів та вдячні як розробникам змін, так і усім залученим органам державної влади за конструктивний діалог.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: