fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Харчові питання

06/ 06/ 2016
  Європейська Бізнес Асоціація (Асоціація) підтримувала якнайскоріше прийняття Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Вимог до продуктів з какао та шоколаду» (Наказ) із врахуванням коментарів та пропозицій Асоціації. Так, чинним нормативно-правовим актом, який регулює вимоги щодо продуктів з какао та шоколаду є національний стандарт України ДСТУ 3924:2014 «ШОКОЛАД. Загальні технічні умови» (ДСТУ 3924:2014), який діє з 1 липня 2015 року. На жаль, не всі питання щодо маркування продукції з какао та шоколаду регулювались ДСТУ 3924:2014, тому Міністерством аграрної політики та продовольства України було розроблено Наказ про затвердження вимог до продуктів з какао та шоколаду. Наказ дозволить уніфікувати вимоги до шоколадної продукції, розширити і гармонізувати класифікацію кондитерських виробів та заповнити прогалини у вітчизняному регулюванні, що сприятиме розвитку кондитерського експорту на європейський ринок з законодавством ЄС та із міжнародним стандартом «Кодекс Аліментаріус». Представники компаній-членів, зокрема Харчового Комітету Асоціації активно приймали участь у розроблені проекту Наказу, шляхом подання своїх пропозицій та коментарів до Наказу. Асоціація вітає прийняття Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Вимог до продуктів з какао та шоколаду», який узгоджується з нормами Європейського законодавства. Юридична довідка

Європейська Бізнес Асоціація (Асоціація) підтримувала якнайскоріше прийняття Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Вимог до продуктів з какао та шоколаду» (Наказ) із врахуванням коментарів та пропозицій Асоціації.

Так, чинним нормативно-правовим актом, який регулює вимоги щодо продуктів з какао та шоколаду є національний стандарт України ДСТУ 3924:2014 «ШОКОЛАД. Загальні технічні умови» (ДСТУ 3924:2014), який діє з 1 липня 2015 року.

На жаль, не всі питання щодо маркування продукції з какао та шоколаду регулювались ДСТУ 3924:2014, тому Міністерством аграрної політики та продовольства України було розроблено Наказ про затвердження вимог до продуктів з какао та шоколаду.

Наказ дозволить уніфікувати вимоги до шоколадної продукції, розширити і гармонізувати класифікацію кондитерських виробів та заповнити прогалини у вітчизняному регулюванні, що сприятиме розвитку кондитерського експорту на європейський ринок з законодавством ЄС та із міжнародним стандартом «Кодекс Аліментаріус».

Представники компаній-членів, зокрема Харчового Комітету Асоціації активно приймали участь у розроблені проекту Наказу, шляхом подання своїх пропозицій та коментарів до Наказу.

Асоціація вітає прийняття Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Вимог до продуктів з какао та шоколаду», який узгоджується з нормами Європейського законодавства.

Юридична довідка

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: