fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

09/ 11/ 2012
  Кабінет Міністрів України прийняв Постанову “Про Внесення Змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 29 жовтня 2009 року № 1149” № 810 від 29 серпня 2012 року, яка передбачає затвердження нової редакції Технічного Регламенту Низьковольтного Еклектичного Обладнання (надалі ТР НВ). Ця постанова набере чинності 10 березня 2013 року. Довідкова інформація: Технічний Регламент Безпеки Низьковольтного Електричного Обладнання був розроблений з урахуванням Директиви 2006/95/ЄС та був значним кроком на шляху до гармонізації законодавства України з acquis communautaire. Однак діючий Технічний Регламент регламент безпеки низьковольтного електричного обладнання все ще містить деякі значні розбіжності із законодавством Європейського Союзу. Комітет з питань побутової електротехніки ЄБА активно відстоює ідею подальшого вдосконалення законодавчих норм України. Європейська Бізнес Асоціація неодноразово проводила  зустрічі та надсилала свої пропозиції до органів державної влади, особливо підкреслюючи нагальну необхідність узгодження цього Технічного Регламенту з нормами Європейського Союзу. Нова редакція Технічного Регламенту затверджена постановою Кабінету Міністрів України №  810, гармонізує термін «низьковольтного еклектичного обладнання» відповідно до законодавства ЄС та визначає основні положення, що стосуються його введення в обіг або в експлуатацію. Крім того, нині діюча редакція Технічного Регламенту включає в себе положення, які не підлягають законодавчому регулюванню в рамках Технічного Регламенту, в частині, що стосується визначення повноважень державних органів нагляду за ринком. Ці положення виключені з нової редакції Технічного Регламенту Низьковольтного Еклектичного Обладнання, з огляду на те, що Технічний Регламент повинен встановлювати вимоги щодо забезпечення безпечності обладнання, процедури оцінки відповідності та порядок їх застосування, а не правові та організаційні засади державного нагляду за ринком та контролю нехарчової продукції, які регулюються Законом України Про державний ринковий нагляд та контроль нехарчової продукції». Європейська Бізнес Асоціація  розглядає даний успіх через призму гармонізації законодавства України із законодавством Європейського Союзу та дякує всім членамАсоціації, які активно залучались та підтримували цю ініціативу.

Кабінет Міністрів України прийняв Постанову “Про Внесення Змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 29 жовтня 2009 року № 1149” № 810 від 29 серпня 2012 року, яка передбачає затвердження нової редакції Технічного Регламенту Низьковольтного Еклектичного Обладнання (надалі ТР НВ). Ця постанова набере чинності 10 березня 2013 року.

Довідкова інформація: Технічний Регламент Безпеки Низьковольтного Електричного Обладнання був розроблений з урахуванням Директиви 2006/95/ЄС та був значним кроком на шляху до гармонізації законодавства України з acquis communautaire. Однак діючий Технічний Регламент регламент безпеки низьковольтного електричного обладнання все ще містить деякі значні розбіжності із законодавством Європейського Союзу. Комітет з питань побутової електротехніки ЄБА активно відстоює ідею подальшого вдосконалення законодавчих норм України. Європейська Бізнес Асоціація неодноразово проводила  зустрічі та надсилала свої пропозиції до органів державної влади, особливо підкреслюючи нагальну необхідність узгодження цього Технічного Регламенту з нормами Європейського Союзу.

Нова редакція Технічного Регламенту затверджена постановою Кабінету Міністрів України №  810, гармонізує термін «низьковольтного еклектичного обладнання» відповідно до законодавства ЄС та визначає основні положення, що стосуються його введення в обіг або в експлуатацію. Крім того, нині діюча редакція Технічного Регламенту включає в себе положення, які не підлягають законодавчому регулюванню в рамках Технічного Регламенту, в частині, що стосується визначення повноважень державних органів нагляду за ринком. Ці положення виключені з нової редакції Технічного Регламенту Низьковольтного Еклектичного Обладнання, з огляду на те, що Технічний Регламент повинен встановлювати вимоги щодо забезпечення безпечності обладнання, процедури оцінки відповідності та порядок їх застосування, а не правові та організаційні засади державного нагляду за ринком та контролю нехарчової продукції, які регулюються Законом України “Про державний ринковий нагляд та контроль нехарчової продукції».

Європейська Бізнес Асоціація  розглядає даний успіх через призму гармонізації законодавства України із законодавством Європейського Союзу та дякує всім членамАсоціації, які активно залучались та підтримували цю ініціативу.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: