fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

IT

24/ 10/ 2011
  21 жовтня 2011 року Премєр-міністр України Микола Азаров підписав Розпорядження КМУ «Про схвалення плану заходів щодо визначення пріоритетних напрямків розвитку освіти у сфері інформаційних технологій на період до 2013 року», розроблений представниками Комітету ЄБА з інформаційних технологій спільно з урядовцями та представниками провідних вузів країни під керуванням Віце-премєр-міністра – міністра соціальної політики Сергія Тігіпка. Презентація реформи IT освіти Комітетом з інформаційних технологій ЄБА відбулася 21 вересня 2011 в Кабінеті Міністрів України за участю Премєр-міністра України Миколи Азарова, Віце-премєр-міністра – міністра соціальної політики Сергія Тігіпка, представників ряду профільних міністерств, та вищих навчальних закладів. Зокрема, представники Комітету з інформаційних технологій ЄБА запропонували надати бізнесу можливість брати участь у формуванні держзамовлення для вищих навчальних закладів, і таким чином забезпечити потреби галузі у фахівцях, адже наразі випуск IT фахівців істотно відстає від потреб індустрії. Для ефективного функціонування системи IT освіти і підготовки висококваліфікованих спеціалістів було запропоновано створити міжвідомчу координаційну раду із залученням органів влади, обєднань IT компаній і вищих навчальних закладів; розробити систему оцінки рівня готовності випускників вузів професійним потребам галузі; модернізувати класифікатор професій в тому, що стосується IT-галузі і т.ін. Метою діяльності даного новоутворення стане визначення та вирішення реальних потреб галузі в кадрах, підвищення інтересу молоді до професії, розробка нових систем рівня готовності випускників професійним потребам галузі, та ін. Всі пропозиції, ідеї та аргументація, надані представниками Комітету з інформаційних технологій ЄБА, були схвалені, прийняті та прописані в тексті Розпорядження «Про схвалення плану заходів щодо визначення пріоритетних напрямків розвитку освіти у сфері інформаційних технологій на період до 2013 року». Ми раді розділити цей успіх, важливий для компаній-членів Комітету з інформаційних технологій, які тривалий час працювали над цією ініціативою. Комітет з інформаційних технологій ЄБА буде продовжувати докладати максимум зусиль до реалізації плану заходів, які прописані у вищезазначеному розпорядженні.

21 жовтня 2011 року Прем’єр-міністр України Микола Азаров підписав Розпорядження КМУ «Про схвалення плану заходів щодо визначення пріоритетних напрямків розвитку освіти у сфері інформаційних технологій на період до 2013 року», розроблений представниками Комітету ЄБА з інформаційних технологій спільно з урядовцями та представниками провідних вузів країни під керуванням Віце-прем’єр-міністра – міністра соціальної політики Сергія Тігіпка.

Презентація реформи IT освіти Комітетом з інформаційних технологій ЄБА відбулася 21 вересня 2011 в Кабінеті Міністрів України за участю Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, Віце-прем’єр-міністра – міністра соціальної політики Сергія Тігіпка, представників ряду профільних міністерств, та вищих навчальних закладів.

Зокрема, представники Комітету з інформаційних технологій ЄБА запропонували надати бізнесу можливість брати участь у формуванні держзамовлення для вищих навчальних закладів, і таким чином забезпечити потреби галузі у фахівцях, адже наразі випуск IT фахівців істотно відстає від потреб індустрії.

Для ефективного функціонування системи IT освіти і підготовки висококваліфікованих спеціалістів було запропоновано створити міжвідомчу координаційну раду із залученням органів влади, об’єднань IT компаній і вищих навчальних закладів; розробити систему оцінки рівня готовності випускників вузів професійним потребам галузі; модернізувати класифікатор професій в тому, що стосується IT-галузі і т.ін.

Метою діяльності даного новоутворення стане визначення та вирішення реальних потреб галузі в кадрах, підвищення інтересу молоді до професії, розробка нових систем рівня готовності випускників професійним потребам галузі, та ін.

Всі пропозиції, ідеї та аргументація, надані представниками Комітету з інформаційних технологій ЄБА, були схвалені, прийняті та прописані в тексті Розпорядження «Про схвалення плану заходів щодо визначення пріоритетних напрямків розвитку освіти у сфері інформаційних технологій на період до 2013 року».

Ми раді розділити цей успіх, важливий для компаній-членів Комітету з інформаційних технологій, які тривалий час працювали над цією ініціативою. Комітет з інформаційних технологій ЄБА буде продовжувати докладати максимум зусиль до реалізації плану заходів, які прописані у вищезазначеному розпорядженні.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: