fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Регуляторні питання

03/ 07/ 2011
  2 серпня 2011 року Президент України підписав Закон України «Про Державний земельний кадастр» № 3613- VI від 7 липня 2011 року (надалі – Закон), який був зареєстрований у Верховній Раді України під номером 8077 від 4 лютого 2011 року. Асоціація поступово наголошувала на недостатньо розвинутій законодавчій базі, яка регулює земельні відносини в Україні як на одній з найбільш суттєвих перешкод для інвестування в економіку країни. Також ЄБА акцентувала увагу на тому, що задля вирішення проблеми та ліквідування прогалин в українському законодавстві необхідним є прийняття таких законодавчих актів, як Закон України «Про земельні аукціони», Закон України «Про ринок землі» та Закон «Про Державний земельний кадастр». Крім того, у зверненні до Президента України в березні 2010 року, Асоціацією наголошувалось, що недостатньо розвинута законодавча база, що регулює земельні відносини в Україні (зокрема, відсутність Закону «Про державний земельний кадастр») є однією з семи найважливіших сфер, які бізнес-спільнота на сьогодні вбачає найбільш проблемними та такими, що негативно впливають на загальну оцінку та стан бізнес-клімату. Закон регулює відносини в галузі ведення державного земельного кадастру; гарантування прав власників і землекористувачів; регулювання земельних відносин та управління земельними ресурсами. Також серед нововведень: визначена процедура здійснення державної реєстрації земельної ділянки; встановлені підстави, процедура та строки здійснення державної реєстрації; визначається перелік документації із землеустрою та оцінки земель, яка є підставою для внесення даних до Державного земельного кадастру. Також Законом передбачається, що аналіз поданої документації та внесення усіх відомостей про земельну ділянку вносяться виключно районними (міськими) територіальними органами центрального органу виконавчої влади із земельних ресурсів. Ми дякуємо всім членам Асоціації, які підтримували наші зусилля, направлені на вирішення цього питання та будемо тримати Вас в курсі в разі подальшого розвитку подій.

2 серпня 2011 року Президент України підписав Закон України «Про Державний земельний кадастр» № 3613- VI від 7 липня 2011 року (надалі – Закон), який був зареєстрований у Верховній Раді України під номером 8077 від 4 лютого 2011 року.

Асоціація поступово наголошувала на недостатньо розвинутій законодавчій базі, яка регулює земельні відносини в Україні як на одній з найбільш суттєвих перешкод для інвестування в економіку країни. Також ЄБА акцентувала увагу на тому, що задля вирішення проблеми та ліквідування прогалин в українському законодавстві необхідним є прийняття таких законодавчих актів, як Закон України «Про земельні аукціони», Закон України «Про ринок землі» та Закон «Про Державний земельний кадастр». Крім того, у зверненні до Президента України в березні 2010 року, Асоціацією наголошувалось, що недостатньо розвинута законодавча база, що регулює земельні відносини в Україні (зокрема, відсутність Закону «Про державний земельний кадастр») є однією з семи найважливіших сфер, які бізнес-спільнота на сьогодні вбачає найбільш проблемними та такими, що негативно впливають на загальну оцінку та стан бізнес-клімату.

Закон регулює відносини в галузі ведення державного земельного кадастру; гарантування прав власників і землекористувачів; регулювання земельних відносин та управління земельними ресурсами. Також серед нововведень:

  • визначена процедура здійснення державної реєстрації земельної ділянки;
  • встановлені підстави, процедура та строки здійснення державної реєстрації;
  • визначається перелік документації із землеустрою та оцінки земель, яка є підставою для внесення даних до Державного земельного кадастру.

Також Законом передбачається, що аналіз поданої документації та внесення усіх відомостей про земельну ділянку вносяться виключно районними (міськими) територіальними органами центрального органу виконавчої влади із земельних ресурсів.

Ми дякуємо всім членам Асоціації, які підтримували наші зусилля, направлені на вирішення цього питання та будемо тримати Вас в курсі в разі подальшого розвитку подій.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: